Prins Bernhard (93) overleden - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Prins Bernhard (93) overleden

Geplaatst op: 01-12-2004 |

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard der Nederlanden is vanavond op 93-jarige leeftijd overleden in het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft het overlijden bevestigd.

Koningin Beatrix was bij het overlijden van haar vader aanwezig. Ook prinses Margriet, prinses Irene en Pieter van Vollenhoven waren erbij. Dat is uit betrouwbare bron vernomen.

Bernhard is overleden aan de gevolgen van een kwaadaardige tumor in zijn longen en een tumor in zijn darmen. De afgelopen dagen kreeg de prins nog veel bezoek van familie op Paleis Soestdijk.

Koningin Beatrix kwam dinsdag langs bij haar vader. Prinses Margriet bracht vandaag voor de derde opeenvolgende dag een bezoek. Ook kroonprins Willem-Alexander kwam woensdag nog langs.

In de loop van woensdagmiddag verslechterde de situatie van Bernhard. De RVD meldt dat in het ziekenhuis "in overleg met de Prins, is afgezien van het nemen van verdere maatregelen. De wens van de Prins is geaccepteerd".

Het lichaam van Bernhard is weer teruggebracht naar Paleis Soestdijk. Daar woonde de prins sinds zijn huwelijk met Juliana. Bernhard was erg aangedaan door haar overlijden eerder dit jaar. De koninklijke familie is in Paleis Soestdijk aanwezig.

Ga terug...