Prins Bernhard overleden - Radio 350

Prins Bernhard overleden

Geplaatst op: 02-12-2004 |

Woensdagavond is in huiselijke kring Z.K.H. prins Bernhard op 93-jarige leeftijd komen te overlijden. In verband hiermee heeft Radio 350 een aangepaste programmering.

De Duitse prins Bernhard trouwde op 7 januari 1937 met prinses Juliana. Uit dit huwelijk werden vier dochters geboren: Beatrix (1938), Irene (1939), Margriet (1943) en Christina (1947). Na het huwelijk vestigde het Prinselijk paar zich in Paleis Soestdijk, maar in mei 1940 week het gezin uit naar Canada. Prins Bernhard bleef zelf in Londen waar hij een belangrijke, vertrouwelijke rol vervulde voor Koningin Wilhelmina. In 1944 werd Prins Bernhard benoemd tot bevelhebber van de Nederlandse Strijdkrachten. In die functie was hij betrokken bij de Duitse capitulatie in Wageningen. Na de oorlog vervulde hij vele economische missies waaronder een naar Zuid-Amerika. In 1976 staakte de prins veel van zijn functies in het bedrijfsleven, in verband met de Lockheedaffaire. Ondanks deze affaire wist de prins zijn populariteit te behouden, vooral in de kring van oud-strijders en het voormalige verzet.

Prins Bernhard heeft altijd bekend gestaan als een levensgenieter, met luchtvaart als grote liefhebberij. Ook zijn grote liefde voor snelle auto's zal niemand zijn ontgaan. Op 20 maart van dit jaar verloor de prins zijn vrouw, prinses Juliana die op 94-jarige leeftijd kwam te overlijden. De gezondheidssituatie van prins Bernhard was al langere tijd onstabiel, vanmiddag is de prins, net na 17.00 u, op 93-jarige leeftijd komen te overlijden.

Radio 350 wenst de familie en nabestaanden van de prins alle sterkte toe.

Ga terug...