Samenwerking lokale omroepen in Twente - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Samenwerking lokale omroepen in Twente

Geplaatst op: 20-07-2012 |

Sinds kort is het nieuwe samenwerkingsverband van alle Twentse omroepen een feit en is de Stichting RMCTwente opgericht, dat staat voor Regionaal Media Centrum Twente.
Dit is een pilot van het eerste samenwerkingsverband van lokale omroepen in Nederland, waarin ook Radio 350 met volle enthousiasme aan deelneemt.

Door meer te gaan samenwerken en tegelijk ook hun autonomie te behouden, willen de 10 aangesloten omroepen hun lokale kracht vergroten en een beter programma-aanbod brengen via radio, tv en internet.
Hierdoor worden ze interessanter voor kijkers, luisteraars en samenwerkingspartners, maar ook voor adverteerders.
De omroepen verzorgen samen een aaneengesloten gebied met meer dan een half miljoen inwoners.
Door deze samenwerking wordt de inzet van de modernste techniek ook voor lokale omroepen mogelijk en wordt er inmiddels hard gewerkt aan een gezamenlijke dagelijkse ochtendshow, waarin elke lokale omroep haar inwoners bedient met eigen informatie en lokaal actueel nieuws.

Met dit project levert Twente een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de lokale omroep van de toekomst. Ook worden meerdere kwaliteitprogrammaā€™s voor een breder publiek in Twente bereikbaar.
Toonaangevende toeleveranciers en professionals hebben reeds interesse getoond en werken veelal belangeloos mee aan dit project.
Voor verdere talentontwikkeling en het delen van kennis, content en faciliteiten zijn inmiddels plannen ontwikkeld en al de eerste stappen gezet met een TalentSchool voor talentvolle omroepmedewerkers. Andere opleidingen volgen!

Het Mediacentrum maakt een kwaliteitsslag mogelijk door de samenwerking aan de achterzijde te realiseren.
De deelnemende omroepen in Twente zijn:
* Omroep Almelo (Almelo)
* RTV Borghende (Borne)
* TV Enschede FM (Enschede)
* RTV Sternet (Haaksbergen)
* HOi (Hellendoorn)
* Radio Hengelo TV (Hengelo)
* Hofstreek (Hof van Twente)
* Radio 350 (Rijssen-Holten),
* Delta FM (Twenterand)Ga terug...