Uitreiken schouderklopje voor mantelzorgers - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Playing
Straks
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Uitreiken schouderklopje voor mantelzorgers

Geplaatst op: 29-09-2015 |

Afgelopen maandag 28 september reikte wethouder Roland Cornelissen een schouderklopje uit aan mantelzorger Desiree Ensing. Mevrouw Ensing vindt het fijn dat de gemeente haar waardeert als mantelzorger.

De gemeente Rijssen-Holten wil alle mantelzorgers uit haar gemeente een blijk van waardering geven voor alles wat zij voor hun naaste doen in de vorm van het uitreiken van vvv-bonnen. Iedere mantelzorger kan één keer per jaar een schouderklopje aanvragen.

Wethouder Cornelissen: “Belangrijk is hierdoor ook om in contact te komen met mantelzorgers. De vrijwillige thuiszorg gaat een kort gesprek aan met de mantelzorgers die een bon krijgen uitgereikt. Op die manier kunnen zij mantelzorgers adviseren en als het nodig is een vervolggesprek met hen inplannen. Ook komen mantelzorgers met elkaar in contact zodat ze hun ervaringen met elkaar kunnen delen”.

Aanvragen schouderklopje
Zorgt u voor uw kind, ouder, partner, familielid, buur of vriend en heeft hij/zij een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, een chronische ziekte, dementie, psychische problemen of een vorm van autisme? Dan bent u mantelzorger en komt u in aanmerking voor het schouderklopje.Kinderen en jongeren bij wie iemand thuis is die extra zorg vraagt, worden jonge mantelzorgers genoemd. Ook jullie kunnen het schouderklopje aanvragen, zodat je iets leuks voor jezelf kunt kopen.

U kunt zich opgeven via een aanvraagformulier. Dit formulier kunt u downloaden via www.rijssen-holten.nl of www.vrijwilligethuiszorg.nl.

Het aanvraagformulier kunt u ook ophalen bij het Zorgloket in het gemeentehuis. Het ingevulde formulier kunt u inleveren bij de gemeente (locatie gemeentehuis in Rijssen of Kulturhus in Holten) in de daarvoor bestemde bus in de hal. Twee weken na het inleveren kunt u de vvv-bonnen ophalen op iedere donderdagmorgen van 10.30-12.00 uur tijdens het spreekuur van de Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel in het Kulturhus, locatie Tuinstraat in Holten. In de schoolvakanties is het spreekuur gesloten. In Rijssen kunnen de vvv-bonnen twee weken nadat het formulier is ingeleverd op de volgende momenten worden opgehaald:

donderdag 29 oktober 2015 van 12.00 tot 15.00 uur
donderdag 26 november 2015 van 18.00 tot 20.00 uur
maandag 21 december 2015 van 09.00 tot 12.00 uur

Ga terug...