De Woonweter in Rijssen is een voorbeeld voor heel Nederland' - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Playing
Straks
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

De Woonweter in Rijssen is een voorbeeld voor heel Nederland'

Geplaatst op: 29-09-2015 |

Op 24 september 2015 hebben Erik Lievers, gedeputeerde van de provincie Overijssel voor Energie, Milieu en Europa en Jan Aanstoot, wethouder van de gemeente Rijssen-Holten, de Woonweter geopend. De Woonweter biedt woningeigenaren en huurders een uniek informatie- en belevingscentrum voor comfort, veiligheid, duurzaamheid en langer thuis wonen. De combinatie van thema's, die elkaar versterken, een onafhankelijk advies en de mogelijkheid om technieken en maatregelen te zien en te ervaren maken De Woonweter volgens gedeputeerde Erik Lievers van de provincie Overijssel tot een inspirerend voorbeeld voor heel Nederland.

Bundeling van krachten
De Woonweter aan Hogepad 85 is een initiatief van enkele ondernemers, waaronder adviesbureau DWA, die samen met de gemeente Rijssen-Holten de handen ineen hebben geslagen. Daarnaast participeert ook het ROC van Twente in De Woonweter. De gemeente Rijssen-Holten en de provincie Overijssel steunen het initiatief financieel. Door een bundeling van krachten kunnen woningeigenaren en huurders nu op één plek terecht voor een deskundig en onafhankelijk advies en kunnen ze verschillend producten op het gebied van comfort, veiligheid en duurzaamheid bekijken en ervaren. Hierdoor krijgen ze een goed beeld van de mogelijkheden voor toepassing binnen de eigen woning.

DWA participeert in De Woonweter. Gert Harm ten Bolscher, Manager bij DWA: "Met De Woonweter laten we zien waar een lokale gemeenschap toe in staat is als we krachten en kennis weten te bundelen. We begonnen met gesprekken binnen een duurzaamheidsplatform en dat mondde uit in dit fraaie ontzorgingsconcept. In De Woonweter vonden lokale ondernemers een manier om business te creëren uit duurzaamheid en andere belangrijke thema's. We konden een baan met perspectief bieden aan een bouwkundige die tijdens de recessie zijn baan was kwijtgeraakt. Tevens bieden we studenten in de regio een plek om ervaring en adviesvaardigheden op te doen. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat de consument hier laagdrempelig advies kan inwinnen. De Woonweter is gevestigd in een ruimte van ons eigen kantoor in Rijssen. We geven hier op een heel andere manier vorm aan ons motto 'duurzaamheid werkend maken', maar ook aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Door lokale partijen bij elkaar te brengen en onze kennis in te zetten richting de consument, die zakelijk gezien niet tot onze doelgroep behoort."

Energieloket 2.0
De combinatie van de thema's energiebesparing, comfort, veiligheid en langer thuis wonen, een onafhankelijk advies en de mogelijkheid om technieken en maatregelen te zien en te ervaren maken De Woonweter volgens gedeputeerde Erik Lievers van de provincie Overijssel tot een inspirerend voorbeeld voor heel Nederland. "Dit is voor mij het voorbeeld van een energieloket nieuwe stijl. Noem het maar het energieloket 2.0. De gemeente Rijssen-Holten en de ondernemers achter De Woonweter lopen hiermee voorop in Nederland. Dat is ook de reden dat we als provincie dit initiatief financieel ondersteunen, zodat het in beweging komt en na twee jaar op eigen benen kan staan," aldus gedeputeerde Lievers. "Ik hoop dat de innovatie op het gebied van samenwerken en gezamenlijke presentatie doorgezet wordt en bijdraagt aan de toepassing van nieuwe innovaties bij de verduurzaming van woningen."

Wethouder Jan Aanstoot van de gemeente Rijssen-Holten, portefeuillehouder duurzaamheid, neemt deze pluim uit 'Zwolle' met genoegen in ontvangst. "Dit is een bevestiging dat we een ondernemende gemeente zijn waarin ondernemers gevestigd zijn die initiatief willen nemen en samen de schouders onder een goed idee willen zetten. Door samen te werken kun je als overheid en bedrijfsleven stappen zetten en iets moois realiseren. De Woonweter draagt niet alleen bij aan de gemeentelijke duurzaamheidsdoelstellingen, maar ook aan advisering rond toepassing van WMO-voorzieningen. En, wat ook niet onbelangrijk is, het versterkt de werkgelegenheid in een sector die het nog steeds niet makkelijk heeft."

Openingstijden
Vanaf 1 oktober 2015 is De Woonweter geopend op donderdagavond (18.30 tot 21.00 uur), vrijdag (10.00 tot 16.00 uur) en zaterdag (10.00 tot 13.00 uur). Op afspraak is bezoek ook op andere momenten mogelijk.

Ga terug...