Huisvestingsproject arbeidsmigranten op
Nu op Radio 350
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Playing
Straks
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Huisvestingsproject arbeidsmigranten op "Villapark het Lageveld" genomineerd

Geplaatst op: 30-09-2015 |

Goede huisvesting voor (tijdelijke) arbeidsmigranten is van groot belang voor de regionale economie.’ Dat zeggen Hans en Magda Evers van Marquette Detachering nadat vanochtend officieel bekend is gemaakt dat Marquette Detachering genomineerd is voor de Inspiratieprijs Flexwonen 2015.

Van de bijna 30 landelijke projecten, is het huisvestingsproject op Het Lageveld geselecteerd tot 'de beste 8’.
De minister voor Wonen & Rijksdienst reikt op 2 december een prijs uit voor het meest inspirerende flexwonenproject voor EU-arbeidsmigranten. De prijs wordt toegekend aan een huisvestingsproject waarvan de totstandkoming en/of het eindresultaat als inspirerend voorbeeld kan dienen voor anderen.

Meer behoefte aan flexwonen
Inmiddels verblijven ruim 400.000 arbeidsmigranten uit Midden- en Oost-Europa in Nederland, die een belangrijke bijdrage leveren aan onze economie. Voor het overgrote deel vragen deze mensen om goede maar ook snel toegankelijke huisvesting ('flexwonen'). Bij het realiseren van projecten is samenwerking tussen publiek/privaat en tussen gemeenten onderling een must, maar niet altijd een vanzelfsprekendheid.

Om een impuls te geven aan zowel de kwaliteit als de kwantiteit van het flexwonenaanbod als ook ten aanzien van samenwerking, schrijft de minister voor Wonen & Rijksdienst de Inspiratieprijsvraag Flexwonen uit. Wat de uitslag ook zal zijn; het is in ieder geval duidelijk geworden dat het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties veel waardering heeft voor de aanpak, de (politieke) lef en het behaalde resultaat. 
Welke genomineerde, uit handen van minister Stef Blok, de prijs ontvangt wordt op 2 december bekend.

De bijeenkomst vindt plaats in Den Haag, meer informatie kunt u terug vinden via deze link: http://www.flexwonenarbeidsmigranten.nl/netwerk---agenda/agenda/uitreiking-inspiratieprijs-2015/

Ga terug...