Twente zet Europarlement op z'n kop - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 18:00 uur
Radio 350 Sport
Playing
Straks
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Twente zet Europarlement op z'n kop

Geplaatst op: 01-10-2015 |

Het grote Rijssens Mannenkoor kreeg woensdagavond een staande ovatie in het Europees Parlement. Het koor was met vier bussen op pad gegaan naar Brussel.

De mannen en hun aanhang waren uitgenodigd door Annie Schreijer uit Hengevelde, die vorig jaar in het Europees Parlement is gekozen voor het CDA. Annie verwelkomde de groep met 300 lunches, later nog eens 300 broodjes, 10 begeleiders, 2000 chocolaatjes, 250 reisgidsen, vele brochures en nog meer.

"Prachtig dat we zo onze regio konden promoten in Brussel, het was zeer geslaagd", zei Annie Schreijer. "Muziek verbindt alles en iedereen! We zijn heel vereerd dat zo'n beroemd koor de tijd vindt om in het Europees Parlement te zingen".

Het mannenkoor zong uit volle borst de Europa-hymne, het Twentse volkslied en vele andere klassiekers. Ard Kamphuis (bariton) en Jan Lenselink (vleugel) hadden een prominente rol in het concert van ruim 1,5 uur - dat live werd uitgezonden via Periscope op Twitter.

Applaus kwam van vooraanstaande politici zoals CDA-partijvoorzitter Ruth Peetoom, de Ierse Mairead McGuinness, vicevoorzitter van het Europarlement, de Pool Czesław Adam Siekerski, voorzitter van de parlementscommissie voor landbouw en platteland.

Annie Schreijer heeft een nauwe band met het Rijssens mannenkoor. Ze ontving eerder het eerste exemplaar van de dvd van het koor.

Annie onderneemt vele acties om Overijssel en Brussel met elkaar te verbinden. Bij vele werkbezoeken wijst ze op de mogelijkheden van EU-fondsen en inspraak. Tegelijk gunt ze duizenden bezoekers een kijkje in het Europees Parlement zelf. Annie is van de 751 Europarlementsleden inmiddels het lid dat de meeste bezoekers ontvangt.

Annie kreeg van het koor het ereteken 'Gouden Hart', als blijk van waardering voor haar inzet en ontvangst.

Zo'n omvangrijke groep bezoekers was zelfs bijzonder voor het Europees Parlement, dat hier speciale opnames van maakte.

Ga terug...