Rijssen en Wierden brengen eerbetoon aan de meester van de beesten - Radio 350
Nu op Radio 350
13:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Die Schlagerparade
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Rijssen en Wierden brengen eerbetoon aan de meester van de beesten

Geplaatst op: 03-10-2015 |

Wierden en Rijssen-Holten slaan de handen ineen voor een groot eerbetoon aan de Wierdense kunstschilder Fedor van Kregten (1871-1937). Donderdag 8 oktober opent kunstschilder Jan Aanstoot uit Wierden in het Rijssens Museum ’s avonds om half acht een expositie met de titel Andere streken van Fedor van Kregten uit Notter. Aanstoot is een kenner bij uitstek van het werk van Van Kregten die in Notter opgroeide. Ook de Rijssense cultuurwethouder Ben Beens zal het woord voeren.

Naast de schilderijen in het Rijssens Museum is vanaf maandag 12 oktober in Kulturhus Irene in Notter ook een tentoonstelling te zien van tekeningen en schetsen van Van Kregten. De schilder wordt gezien als een nabloeier van de Haagse School. Hij verwerkte tal van koeien in zijn schilderijen. Hoofdredacteur Han Pape van het Twentse opinieweekblad de Roskam verzorgde in 2009 een grote overzichtstentoonstelling van Van Kregtens werk op diverse locaties in Wierden. Voor die expositie schreef hij een kloek boekwerk met een levensbeschrijving van de schilder en een overzicht van diens werk. Titel van het boek was Fedor van Kregten, Meester van de Beesten.

Donderdag 5 november is er een lezing over Van Kregten in Kulturhus Irene in Notter. Jan Aanstoot verzorgt dan ’s avonds om acht uur een lezing over de kunstschilder. De lezing wordt ondersteund met digitale beelden. Deze avond zal de Wierdense cultuurwethouder Theo de Putter openen, waarbij ook zijn Rijssense cultuurcollega Ben Beens aanwezig zal zijn. Entree is 5 euro inclusief een kop koffie. Kaarten voor de lezing zijn te bestellen bij het Rijssens Museum. Het aantal zitplaatsen is beperkt.

Ga terug...