Opening Opleidingscentrum Transport & Logistiek Rijssen-Holten - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 16:00 uur
Samen Zijn
Playing
Straks
16:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Opening Opleidingscentrum Transport & Logistiek Rijssen-Holten

Geplaatst op: 05-10-2015 |

Afgelopen zaterdagochtend vond de officiële opening plaats van het Opleidingscentrum Transport & Logistiek Rijssen-Holten (OT&L) aan de Morsweg 24 in Rijssen. Onder toeziend oog van een flink aantal genodigden en belangstellenden lieten de lidbedrijven, leerlingen en samenwerkingspartners zien wat deze unieke opleidingslocatie te bieden heeft. Wethouder Bert Tijhof van de gemeente Rijssen-Holten verrichte de spectaculaire openingshandeling. Hij opende met een geladen heftruck symbolisch de deuren van OT&L waarna er een konvooi van 12 vrachtwagens over de Morsweg langs het zojuist geopende pand reed.
OT&L

Baangarantie door unieke samenwerking
OT&L is een initiatief van twaalf transportbedrijven uit Rijssen-Holten, de gemeente Rijssen-Holten en ROC van Twente. Dit unieke opleidingscentrum biedt lokale jongeren de kans om in hun eigen omgeving een praktijkgerichte mbo-opleiding te volgen richting de Transport & Logistiek. Aan de Morsweg 24 in Rijssen is een splinternieuwe opleidingslocatie ingericht met een 'state of the art' praktijkhal en twee theorielokalen. In september is de eerste lichting leerlingen begonnen aan een opleiding Chauffeur goederenvervoer en het is de bedoeling om met ingang van volgend schooljaar ook te starten met de opleiding tot Logistiek medewerker. Docenten van ROC van Twente en praktijkopleiders van de aangesloten bedrijven verzorgen samen de lessen. Wat OT&L extra bijzonder maakt is dat leerlingen er verzekerd zijn van een leerwerkplek en als zij hun diploma halen, dan is een baan gegarandeerd.

Aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt
OT&L is een uniek samenwerkingsverband waarbij de 3 O’s (ondernemers, overheid, onderwijs) de handen ineen hebben geslagen om een uniek onderwijsconcept op touw te zetten. Het onderwijs bij OT&L wordt zoveel mogelijk toegesneden op de directe behoeftes van de lidbedrijven, waardoor de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt optimaal is. Bijkomend voordeel voor de aangesloten bedrijven en de gemeente is dat zij met OT&L jong talent kunnen aantrekken en behouden voor de eigen regio. Om de aansluiting tussen vmbo- en mbo-onderwijs bij OT&L zo goed mogelijk in te richten zijn ook regionale vmbo-scholen betrokken.

Samenwerkingspartners
OT&L is een initiatief van diverse participerende partijen, namelijk de lidbedrijven: Baan Rijssen Transportbedrijf BV, Brinks Transport Rijssen BV, Dekker Transport Rijssen, Leverink Transport Rijssen BV, Müller Fresh Food Logistics BV, Nijhof-Wassink Rijssen BV, P&K Transportservice BV, Pultrum Rijssen BV, Ten Brinke & Zn. Transportbedrijf, Teunis Rijssen, Wessels Transport Rijssen BV, Zwaar Transport Twente en de volgende samenwerkingspartners: gemeente Rijssen-Holten, ROC van Twente, Jacobus Fruytier, Pius X, Reggesteyn en De Waerdenborch. Hun kennis en kunde komen samen in het Opleidingscentrum Transport & Logistiek Rijssen-Holten.

Ga terug...