Andere streken van Fedor van Kregten uit Notter - Radio 350
Nu op Radio 350
13:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Die Schlagerparade
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Andere streken van Fedor van Kregten uit Notter

Geplaatst op: 05-10-2015 |

Vanaf 9 oktober aanstaande is in het Rijssens Museum de tijdelijke tentoonstelling 'Andere streken van Fedor van Kregten uit Notter' te zien.

Deze tentoonstelling toont juist ander werk dan de bekende schilderijen met landschappen en koeien van deze "meester van de beesten". U ziet twee stadsgezichten uit Den Haag, portretten, stillevens en lichter werk dat ontstond toen hij woonde in Den Haag en mede geïnspireerd is door zijn tijd in Marokko.

Eerder dit jaar is in het Rijssens Museum een galerij geopend met werken van Van Kregten. Maar daar kunnen we slechts een klein aantal tonen. Nu is in de naastgelegen zaal veel meer werk te zien: er zijn schilderijen, tekeningen, schetsen en studies en een paar opzetten van schilderijen.

Bij deze tentoonstelling is samenwerking gezocht met Kulturhus Irene in Notter. U kunt ook daar aan de Van Kregtenweg werken van hem zien! Een twintigtal tekeningen en studies van koeien zijn daar in de grote zaal van het gebouw, gelegen tussen de weilanden te zien. Dit kleurige werk is niet eerder geëxposeerd.

Het Kulturhus Irene is goed te bereiken met de auto vanuit Rijssen en vanuit Wierden. Maar natuurlijk ligt het ook aan een mooie fietsroute! Vanaf de herfstvakantie zal de fietsroute van Van Kregten ook weer te koop zijn bij het VVV te Wierden. Als u die volgt komt u ook langs het Kulturhus.

U kunt ook een lezing bijwonen die het Rijssens Museum organiseert over Fedor van Kregten in het Kulturhus Irene. De lezing zal worden gehouden door de bekende Wierdense kunstschilder Jan Aanstoot. Hij is een goede kenner van Van Kregten en was medeorganisator van de grote overzichtstentoonstelling, die een aantal jaar geleden in Wierden is gehouden op diverse locaties.

De lezing zal plaatsvinden op donderdag 5 november aanstaande. Om 19.30 uur kunt u binnenlopen. Kort voor 20.00 uur wordt u verwelkomd door de Wierdense wethouder Theo de Putter. Om 20.00 uur start Jan Aanstoot zijn lezing. Vanaf dinsdag 13 oktober aanstaande start de verkoop van entreebewijzen. Een kaartje kost € 5,00 waarbij is inbegrepen tweemaal een kopje koffie, thee of frisdrank. Het is mogelijk om een combinatiekaartje te kopen voor lezing én museum.

Tegen een sterk gereduceerde prijs kunt u het museum bezoeken. U betaalt voor beiden slechts € 7,50. Wij bieden tevens de mogelijkheid om het museum 's avonds te bezoeken op donderdagavond 26 november 2015 tussen half acht en tien uur. Kaarten kunt u verkrijgen aan de entreebalie van het museum of via de e-mail info@rijssensmuseum.nl.

Ga terug...