Wethouder Aanstoot leest voor op Beatrixschool - Radio 350

Wethouder Aanstoot leest voor op Beatrixschool

Geplaatst op: 06-10-2015 |

Op vrijdag 9 oktober 2015 is het de landelijke Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag laat heel Nederland met duizenden activiteiten zien hoe de wereld schoner, mooier en eerlijker kan. Kinderen hebben ook veel vragen en ideeën over milieu, verdeling van rijkdom, natuur en samenleven. Daarom start de Dag van de Duurzaamheid met het voorlezen van een duurzaam verhaal op vele basisscholen en kinderboerderijen door het hele land. Het is inmiddels de zevende editie van de Voorleesactie. Ook Rijssen-Holten doet mee.

Wethouder Aanstoot leest voor op de Beatrixschool in Rijssen
“Op vrijdag 9 oktober ga ik de leerlingen uit groep 8 voorlezen en praat ik met hen over duurzaamheid. Duurzaamheid is niet alleen voor volwassen. In ons steeds sneller veranderende klimaat is het belangrijk om duurzaamheid met kinderen te bespreken, wat betekent dit voor hen? Hoe kijken zij tegen duurzaamheid aan? Ik verheug me op deze ontmoeting”, aldus Aanstoot.

De afgelopen zes jaar is de Dag van de Duurzaamheid uitgegroeid tot dé dag waarop duidelijk wordt hoe groot de duurzaamheidsbeweging al is. Scholen, ondernemers, gemeenten, MKB-ers, kinderboerderijen, universiteiten, winkelketens en kinderopvangcentra laten zich van hun ‘groenste’ kant zien via speciale activiteiten die vermeld staan op de website www.dagvandeduurzaamheid.nl

Kapsones
Wethouder Aanstoot gaat uit het kinderboek ‘Kapsones’ voorlezen, geschreven door Laurentien van Oranje en Jan Terlouw. Een korte impressie: “Fenna leest in de krant dat de oeroude eik op het plein moet wijken voor een nieuw kantoorgebouw. Daar is ze verschrikkelijk boos over. Ze probeert met de burgemeester te praten, maar hij wil niet naar haar luisteren. Met haar buurjongen Youssef verzint Fenna een gewaagd plan. Lukt het hen om de boom te redden?”

Ga terug...