Wierden wint Gemeentelijke Landschapsprijs 2015 - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Wierden wint Gemeentelijke Landschapsprijs 2015

Geplaatst op: 09-10-2015 |

De gemeente Wierden heeft dit jaar de Gemeentelijke Landschapsprijs 2015 gewonnen. Landschap Overijssel reikt deze prijs jaarlijks uit aan een gemeente die zich op een bijzondere wijze inzet voor behoud, beheer en ontwikkeling van het landschap. Naast Wierden waren de gemeenten Olst-Wijhe en Zwolle kanshebbers. De Landschapsprijs werd uitgereikt tijdens de Contactdag Gemeenten die 8 oktober plaatsvond in de gemeente Hof van Twente, de winnaar van de prijs van afgelopen jaar. Met het uitreiken van de prijs wil Landschap Overijssel gemeenten stimuleren om zich extra in te zetten voor de kwaliteit van het landschap.

Landschap in de gemeente Wierden
Jacob van Olst, directeur van Landschap Overijssel, reikte de prijs uit aan wethouder Dianne Span van de gemeente Wierden. Volgens de jury “is de gemeente Wierden uitvoeringsgericht en hebben ze veel deskundigheid in huis onder andere in de personen Adriaan Ballast, de groenambtenaar, en Jan ten Tije, de beleidsmedewerker platteland, die een goed team vormen en op verschillende niveaus aan het landschap werken. Ook bestuurlijk is de gemeente erg betrokken. Dit zie je dan ook terug in prachtige projecten zoals Baanbrekend Landschap, dat de gemeente Wierden begin 2015 heeft opgestart. Binnen de pilot Baanbrekend Landschap wordt landschapsonderhoud uitgevoerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en worden de mensen opgeleid en begeleid richting een baan in de groene sector. Daarnaast stimuleert de gemeente p diverse manieren de betrokkenheid van bewoners bij hun landschap. Wethouder Dianne Span: "Het landschap is van ons allemaal. We genieten er allemaal van en zien dat het waardevol is. Wij zoeken dan ook steeds heel expliciet de samenwerking met andere partijen zoals met de zorg in het project baanbrekend landschap."


Jury en prijsuitreiking
De jury bestond uit juryvoorzitter Martin Knol, voorzitter Landschap Overijssel, gedeputeerde Hester Maij, wethouder Wim Meulenkamp van de gemeente Hof van Twente en Bart Buijs, directeur van het Oversticht. De prijsuitreiking is een vast onderdeel van de Contactdag Gemeenten. De prijs bestaat uit een lindeboom die op een mooie locatie in de gemeente wordt geplant en een geldbedrag van vijfduizend euro. De gemeentelijke landschapsprijs wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Waardevol Overijssel
Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt de natuur en het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar. In haar eigen 54 natuurterreinen, maar ook bij en met ruim 3.000 grondeigenaren. Dit doet zij samen met ruim 9.500 donateurs, bijna 50 Overijsselse bedrijfsvrienden en ruim 7.000 vrijwilligers. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven op www.landschapoverijssel.nl.

Ga terug...