RV wint topper van SVVN - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Playing
Straks
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

RV wint topper van SVVN

Geplaatst op: 11-10-2015 |

Afgelopen zaterdag werd de heuse topper tussen RV en SVVN gespeeld. De gasten uit Nijverdal zijn de gedoodverfde kampioenskandidaat en hebben deze status de laatste wedstrijden wel aangetoond. RV daarentegen heeft de laatste 4 wedstrijden ook gewonnen dus het beloofde een leuke pot te worden. RV had enkele twijfelgevallen en mocht Mitchell Bakker van het tweede elftal verwelkomen in de basis.

De wedstrijd begon aftastend, RV en SVVN zette druk waar nodig maar konden beide in de beginfase geen vuist maken. De beste kans was voor Björn Rutten die een afgeslagen bal ineens van ruim twintig meter op de slof neemt waar de keeper van SVVN de handen meer dan vol aan had. Aan de andere kant kregen de gasten een mooie mogelijkheid om te scoren ware het niet dat verdediger Deniz Kayalar de bal voor de lijn wist te redden. Al met al was RV de eerste helft de ploeg met de betere kansen maar helaas wisten beide teams niet te scoren.Na de rustsignaal van de verder goed leidende scheidsrechter Tanke, werden de nodige frustraties bot gevierd tussen beide partijen maar dat werd ook weer snel gesust. Russtand dus 0-0.

Getergd en gedreven als RV de eerste helft had gespeeld, zo gingen ze ook de tweede helft in door de gasten op het veld op te wachten en hen te laten blijken dat er geen punten weggegeven worden. SVVN begin wat meer druk te zetten maar de verdediging van RV stond als een huis. Halverwege de tweede helft kreeg spits Kay Heesen een geweldige mogelijkheid om te scoren en liet dat ook niet na, ware het niet dat de grensrechter dit beoordeelde als zijnde buitenspel. Helaas ging de scheidsrechter daarin mee, mede op aandringen op het rumoerige publiek van SVVN. Niet lang daarna probeerde Björn Rutten de bal voor te zetten maar deze werd, wel of niet bewust, met de hand gekeerd door een verdediger van SVVN. Moeilijke beslissing voor de scheids die hier niet goed zicht op had.

De niet geheel fitte spits en topscorer Kay Heesen stond op het punt gewisseld te worden ware het niet dat hij nog even zijn visitekaartje wilde afgeven. Een puntgave voorzet van Björn Rutten werd bij de eerste paal met de knie verlengd door Kay Heesen die de verdiende openingstreffer maakt. 1-0
Daarna mocht de moegestreden Kay Heesen plaats maken voor invaller John Brinks. Daarnaast mocht Huseyn Cengiz inrukken met een tweede gele kaart vanwege tijdrekken. SVVN ging één op één spelen en probeert de gelijkmaker te maken. Helaas voor de gasten gaat dit lukken door een collectief RV dat strijdt tot de laatste minuut en heel weinig weggeeft.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Tanke gaat bij RV het dak eraf, zijn de drie punten binnen en mogen ze zich, met SVVN en DKB, lijstaanvoerder noemen. Een geweldige start voor de ploeg van trainer Björn Rutten dat niet alleen door individuele kwaliteit maar zeker door een hechte groep te zijn, blijft verbazen.

Volgende week staat een uitwedstrijd naar ASV’57 in Aadorp op de planning.

Ga terug...