R.K.S.V. verliest derby van Blauw Wit'66 - Radio 350

R.K.S.V. verliest derby van Blauw Wit'66

Geplaatst op: 11-10-2015 |

Blauw Wit’66 was een maatje te groot voor R.K.S.V. Na 25 minuten de 1-0 uit het niets, vlak voor rust de onterechte 2-0 (buitenspel) en na 65 minuten kregen we een rode kaart waardoor het geen wedstrijd meer werd. Op het einde werd het via een penalty 3-0 en won Blauw Wit’66 verdiend.

De hoek waar de klappen vallen zaten en zitten we in. We verdienden meer dan de vier verzamelde punten tot nu toe, maar vandaag hadden we vanaf het begin weinig te vertellen. De Holtenaren hadden een overwicht, maar creëerden weinig. In de 25e minuut gaven we een corner weg, deze mocht vrij voorgegeven worden en Thomas Nijkamp staat ongehinderd klaar om de 1-0 binnen te werken. Tot rust verder weinig nieuws, R.K.S.V. liet weinig zien en Blauw Wit’66 vond het wel best. De scheidsrechter denkt echter zijn stempel te moeten drukken bij een voorzet waarbij drie spelers buitenspel stonden. De grensrechter werd genegeerd en vanaf twintig meter verderop besliste de leidsman dat de 2-0 van Dennis Bolink terecht was. Veel tumult hierna, enkele Holtenaren gaven zelfs aan dat het buitenspel was, maar het doelpunt telde wel.

Na rust kwamen Berjan de Wilde en John Loohuis in de ploeg, er werd geprobeerd wat te forceren. Rond de 65e minuut kon dit plan de prullenbak in als scheidsrechter Jansen wederom een belachelijke beslissing maakt. De vrije trap, nadat voordeel op niets uitliep, was terecht en de gele kaart die volgde voor Dave Loohuis was overdreven. Er werd in nette bewoording gevraagd waarom hij vlak hiervoor niet alsnog floot voor R.K.S.V. Toen draaide Dave Loohuis zich om, sloeg de armen in de lucht en riep dat hij niets deed. De scheidsrechter trok de tweede gele en de rode kaart, in een zeer sportieve wedstrijd waar nog geen kaart tot dan toe was gevallen. De one-man-show ging nog even door toen hij via de aanvoerder van Blauw Wit’66 wou hebben dat een Rijssense toeschouwer het sportpark zou verlaten. Volkomen belachelijk en onnodig dat de wedstrijd hierdoor enkele minuten stil lag. In het restant was het uiteraard geen wedstrijd meer en kon de thuisploeg via een terechte penalty nog 3-0 maken door Michel Stam. Een terechte uitslag waarbij R.K.S.V. weinig tot niets creëerde.

Komende zaterdag spelen we thuis tegen Drienerlo, de ploeg die vijf punten meer verzamelde tot nu toe. Vorig jaar wonnen we met 2-1 thuis, laten we hopen dat dit weer gaat lukken. Om 14:30 uur bent u welkom op sportpark De Koele.


De volgende derby staat weer voor de deur, zaterdag spelen we uit tegen Blauw Wit’66. De ploeg waar we de laatste vier wedstrijden geen enkel punt tegen haalde. Dit zegt echter niets, want DES behaalde tot seizoen ook geen enkel punt in Rijssen. Om 14:30 uur zijn jullie welkom om de ploeg aan te moedigen.

Blauw Wit’66 - R.K.S.V. 3-0 (2-0)
25. Nijkamp (1-0)
45+1 Bolink (2-0)
89. Stam (3-0)

Opstelling R.K.S.V.:
Patriz Loohuis, Ruud Slagman (C), Luen Mensink, Wim Oosthoek, Mitchell Troost, Dave Loohuis, Marthijn Schottert (72. Sander Bruins), Gerald ten Hove, Jurgen Siemerink (45. Berjan de Wilde), Ronald Brinkman (45. John Loohuis) en Anton Acis.

Ga terug...