Noaberkoren zingen in de Poppe in Markelo - Radio 350

Noaberkoren zingen in de Poppe in Markelo

Geplaatst op: 13-10-2015 |

Deerns in Noot bij De Poppe”. Dat is de naam van een gezellige zangavond die op 30 oktober a.s. zal worden gehouden.

De naam van het concert refereert aan de beide deelnemende koren: De Hoolter Deerns uit Holten en het Nederlandstalig koor NooTzaak uit Markelo. De contacten tussen de beide koren ontstonden mede vanwege het feit dat de Markeloër Dinand Leferink het dameskoor uit Holten dirigeert. Omdat ook het repertoire van de beide koren goed overeenkomt ontstond het idee een gezamenlijk concert te geven op een locatie halverwege Holten en Markelo. Er is wel overigens ook een belangrijk verschil tussen het repertoire van de Hoolter Deerns en NooTzaak. Waar het Markelose gemengde koor alleen zingt in de Nederlandse taal of in het Twents of Achterhoeks dialect bedienen de “deerns” uit Holten ook in andere talen zoals Engels en Duits. Beide koren zingen echter wel voornamelijk bekende liedjes, die voor een deel uitnodigen tot meezingen. Beide koren zullen op 30 oktober afzonderlijk hun kwaliteiten ten gehore brengen maar daarnaast is er ook een gezamenlijk optreden waarbij afwisselend in verschillende talen wordt gezongen en zijn er enkele verrassende intermezzo’s. Het concert zal bovendien op originele wijze worden geopend.

Het is de bedoeling dat het een gezellige zangavond wordt waarbij het publiek in een informele sfeer kan genieten van het geboden programma. In het kader van een goede voorbereiding zullen de beide koren ook enkele keren gezamenlijk repeteren. Na afloop van het concert is er een gezellige afterparty met muziek van Acoustic DJ Rob Stam. Het belooft dus een gezellige avond te worden vol zang en muziek.

De avond in zaal De Poppe begint om 20.00 uur. De toegangsprijs bedraagt € 5,00 waarbij een kop koffie voor de bezoekers is inbegrepen.

Ga terug...