Crisisnoodopvang voor vluchtelingen in Rijssen-Holten - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assuranti├źn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Crisisnoodopvang voor vluchtelingen in Rijssen-Holten

Geplaatst op: 14-10-2015 |

Via de Veiligheidsregio Twente is door het COA (Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers) aan de gemeente Rijssen-Holten gevraagd om te zorgen voor crisisnoodopvang van vluchtelingen. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten hier gehoor aan te geven en deze mensen in nood te helpen. Het gaat om noodopvang voor een periode van maximaal 5 dagen in sporthal De Stroekeld in Rijssen.

Op dit moment is niet exact duidelijk wanneer de vluchtelingen naar Rijssen komen. Naar verwachting is dit donderdag 22 oktober 2015.

Verantwoordelijkheid
Op dit moment is er sprake van een grote vluchtelingenstroom naar Europa. Aan alle gemeenten is gevraagd om opvang te organiseren. Ook Rijssen-Holten neemt daarom een stukje verantwoordelijkheid door een aantal vluchtelingen kort op te vangen.

Sporthal De Stroekeld
Deze sporthal is in eigen beheer van de gemeente, biedt ruimte aan maximaal 150 bedden en heeft geschikte voorzieningen. Of er daadwerkelijk 150 vluchtelingen komen is nog niet bekend. Ook de samenstelling van de groep (mannen, vrouwen, kinderen) die naar Rijssen komt, blijft waarschijnlijk tot hun komst onzeker. Tijdens de opvang worden aan vluchtelingen activiteiten aangeboden. Daarnaast kunnen zij zich vrij bewegen.

Informatie
Omwonenden, gebruikers van de sporthal en ondernemers zijn per brief en mail geïnformeerd over de noodopvang. Voor hen wordt een informatiebijeenkomst over de laatste stand van zaken georganiseerd, waarbij uiteraard ook vragen gesteld kunnen worden. De bijeenkomst is op maandagavond 19 oktober in de scholengemeenschap Jacobus Fruytier, De Stroekeld 142 in Rijssen. De avond begint om 19.30 uur, vanaf 19.00 uur zijn de deuren geopend.

Vrijwilligers
Mensen of organisaties die zich aan willen melden als vrijwilliger, kunnen dat doen bij ViaVie Welzijn, t (0548) 362 755 of via e-mail info@viaviewelzijn.nl

www.rijssen-holten.nl
Over dit onderwerp is op de website ook informatie te vinden via www.rijssen-holten.nl. De meest actuele stand van zaken wordt daarop gepubliceerd. Tijdens kantooruren kunnen vragen ook telefonisch worden gesteld via het nummer van de gemeente, (0548) 854 890. Zodra de vluchtelingen in Rijssen worden opgevangen, is dit nummer 24 uur per dag bereikbaar

Ga terug...