Fietsroute Fedor van Kregten nieuw leven ingeblazen - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 18:00 uur
Radio 350 Sport
Playing
Straks
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Fietsroute Fedor van Kregten nieuw leven ingeblazen

Geplaatst op: 15-10-2015 |

Een mooie fietstocht is nu te verkrijgen bij de Toerist Info/VVV in Wierden voor een klein bedrag. De 'Fietsroute van Fedor van Kregten' is nieuw leven ingeblazen.

Deze fietstocht van 20 km gaat door de weilanden in de omgeving van Wierden en doet ook Rijssen aan. Met die fietstocht kunt u tevens kennismaken met de dieren in het landschap, die de schilder Fedor van Kregten zo graag op papier en doek zette.

Fedor van Kregten was een schilder die opgroeide in het buurtschap Notter. Hij schilderde koeien en schapen in landschappen in de stijl van de Haagse School. Zelf heeft hij ook lange tijd in Den Haag gewoond. Later schilderde hij kalveren en paarden en werd zijn palet lichter van kleur.
De fietstocht voert ook naar Rijssen waar de komende tijd in het Rijssens Museum een tentoonstelling is gewijd aan het werk van Van Kregten. De tentoonstelling 'Andere streken van Fedor van Kregten...' is tot en met zaterdag 2 januari 2016 te zien. In de naastgelegen gang zijn een aantal schilderijen en tekeningen van deze schilder langdurig te bezichtigen.

Indien u deze route wilt fietsen, stapt u dan vooral even af bij het Kulturhus Irene dat in Notter staat. U ziet daar een twintigtal tekeningen van koeien die niet eerder zijn geƫxposeerd! De expositie schetst een kleurrijk beeld van het kunnen van Fedor van Kregten. In dit Kulturhus kunt u ook een lezing bijwonen met deze tekeningen rondom.

De lezing wordt verzorgd door Jan Aanstoot, kunstschilder uit Wierden en kenner van het werk van deze schilder op 5 november aanstaande. Om 19.30 uur gaat de zaal open. Kort voor acht uur wordt u verwelkomd door de Wierdense wethouder Theo de Putter vervolgens vangt de lezing aan. U vindt meer informatie hierover op de website van het Rijssens Museum. Na de lezing gaan de tekeningen naar het Rijssens Museum waar ze vanaf 10 november zijn te zien.

Ga terug...