Crossweekeinde Manege Snorrewind was een succes - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 16:00 uur
Samen Zijn
Playing
Straks
16:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Crossweekeinde Manege Snorrewind was een succes

Geplaatst op: 19-10-2015 |

Afgelopen weekend hield Manege Snorrewind weer de jaarlijkse onderlinge SGW (SamenGestelde Wedstrijd).

Eerst al werd de Markelose Marijke Vosman van de PSV Snorrewind regiokampioen op de SGW in Diepenheim met haar paard Amero in de klasse L. Bij Manege Snorrewind werd de SGW wedstrijd over twee dagen gereden. Op zaterdag werden de dressuurproeven voor zowel het manege (FNRS) klassement als het KNHS klassement verreden.

Zondagmorgen kwamen er 60 ruiters aan start om eerst een springparcours af te leggen en daarna te verschijnen in het starthok van de cross. Deze cross liep over de weilanden en door de bossen van Manege Snorrewind en was ruim 2 kilometer lang. Het parcours kwam ook dit jaar weer van de hand van het team van Gorenaar Harrie Meijer, die deze editie voor de twintigste keer bouwde. De deelnemers moesten over 21 obstakels, opgetrokken uit natuurlijke materialen en prachtig aangekleed. De grote waterbak is elk jaar weer een spektakelstuk.

Dit jaar deden zowel kinderen op pony’s als volwassenen op paarden mee, in de leeftijd van 9 tot 65 jaar! Alle combinaties kwamen aan de finish en mochten een prijs in ontvangst nemen. De crossruiters moesten vooraf een serie van drie crosslessen volgen, gegeven door oud EK-eventingruiter Erna Bronsvoort, samen met haar zeer ervaren SGW-instructeurs. Tijdens de prijsuitreiking werd er een verloting gehouden voor Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. De prijzen werden belangeloos door vele bedrijven in winkeliers uit de omgeving beschikbaar gesteld. Er wordt al jaren door Manege Snorrewind geld ingezameld voor dit goede doel. Om dit goede doel ook telkens weer onder de aandacht te brengen, wordt er twee keer per jaar tijdens grote evenementen een Villa Joep aanmoedigingsprijs uitgereikt, die deze keer ging naar Holtenaar Teunis Willemink, die – ondanks zijn seniore leeftijd – met niet aflatende enthousiasme al jaren de gehele techniek bij evenementen verzorgt en daarbij tevens zorgdraagt voor gezellige achtergrondmuziek. Ook werd Instructrice Angelique Koers in het zonnetje gezet, omdat zij dit jaar twaalf en een half jaar bij Manege Snorrewind in dienst was. De beste overall combinatie was de Markelose Vera Greven op pony Pino.

De beste drie van elke klasse zijn geworden:

jeugd F proeven:
1. Floor Lugtenberg (Deventer)
2. Laura Veenstra (Almelo)
3. Anouk Oolbekkink (Goor)

Volwassenen F proeven:
1. Michiel Dommerholt (Holten)
2. Gillian Dikkers (Rijssen)
3. Isa Brusse (Holten)

Jeugd KNHS:
1. Vera Greven (Markelo)
2. Kirsten Bakker (Rijssen)
3. Martine Immerzeel

Volwassenen KNHS”
1. Daisy Meijer (Goor)
2. Dienke Bakhuis (Geesteren)
3. Sander Vosman (Markelo)

Ga terug...