’s Nachts fietsen in Twente wordt veiliger - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 16:00 uur
Samen Zijn
Playing
Straks
16:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

’s Nachts fietsen in Twente wordt veiliger

Geplaatst op: 22-10-2015 |

Binnenkort wordt in elf van de 14 Twentse gemeenten de nachtelijke fietsveiligheid verbeterd en in sommige gevallen zelfs energie bespaard.

De elf gemeenten hebben hiervoor bij Regio Twente voorstellen ingediend. Dit varieert van licht reflecterende wegmarkering tot regelbare verlichting.Ter afronding van het project ‘Twente Bewust Verlicht’ ondersteunt de provincie Overijssel deze aanpassingen omdat ze bijdragen aan een beter milieu en energiebesparing.

Twente Bewust Verlicht
Al ruim vijf jaar werken Regio Twente (namens de 14 Twentse gemeenten) en de provincie Overijssel aan bewuster verlichten. Het doel is om verlichting die niet echt nodig is, te verwijderen of uit te zetten. Veel lichtmasten in het buitengebied van gemeenten zijn aangepast met een schakelkastje of zijn weggehaald. De verlichting op bedrijventerreinen en sportterreinen is ‘doorgelicht’, met eigenaren besproken en daar waar mogelijk aangepast.Ook de komende jaren zal verlichting in de openbare ruimten bewuster ingezet worden. Het uitgangspunt is donker waar het kan en verlichten waar het noodzakelijk is. Dit is gezonder voor mens en dier en levert een flinke energiebesparing op.

Symbolische overhandiging provinciale bijdrage
Tijdens de 11e Nacht van de Nacht, op zaterdagavond 24 oktober, zal Erik Lievers, gedeputeerde voor Energie, Milieu en Europa van de provincie Overijssel, rond 19.30 uur symbolisch de bijdrage van de provincie overhandigen. Jan Aanstoot, o.a. wethouder van de gemeente Rijssen-Holten en portefeuillehouder Bewust Verlichten van Regio Twente neemt deze bijdrage namens de Twentse gemeenten in ontvangst. Dit gebeurt bij de Inspiratie-Hoeve in Boekelo, waar in het kader van de Nacht van de Nacht vele activiteiten voor jong en oud gehouden worden.
Gezonde en veilige leefomgeving

De provincie werkt aan een schone en veilige leefomgeving voor haar inwoners. Dat doet zij onder meer door de aanpak van overlast op gebied van geluid, licht, trillingen of geur. Vanuit die hoedanigheid vindt de provincie het belangrijk het initiatief van de Twentse gemeenten te ondersteunen.

Ga terug...