Christian uit Nijverdal in finale van landelijke Junior Fotocompetitie - Radio 350

Christian uit Nijverdal in finale van landelijke Junior Fotocompetitie

Geplaatst op: 22-10-2015 |

De finalisten van de FSC Junior Fotocompetitie 2015 zijn bekend. Hieronder bevindt zich de jonge fotograaf Christian (10) uit Nijverdal met zijn foto van een Sint Jansvlinder.

De tien finalefoto’s worden eind deze maand tentoongesteld op het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR). Hier maakt een professionele jury de winnaar bekend, die een digitale camera en een VIP-dag voor het hele gezin in Apenheul wint. De Fotocompetitie is een samenwerking van FSC Nederland, IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) en Groen doet goed. Doel is om kinderen te prikkelen om naar buiten te gaan en de natuur nog meer te leren waarderen.

Dit jaar beleeft de FSC Junior Fotocompetitie haar tweede editie. Aan kinderen tussen de 6 en 12 jaar werd gevraagd hun mooiste natuurfoto in te sturen. “De fascinatie voor de lokale natuur spat van de inzendingen af,” vindt Liesbeth Gort, directeur van FSC Nederland. “De foto’s en verhaaltjes laten zien dat kinderen hele fantasieën bouwen rondom de kleinste details: een blaadje, een naaktslak, een knobbel op een boom. Heel leuk om vanuit het perspectief van een kind te zien waar we het allemaal voor doen.”

Christian zelf over de foto, die hij maakte aan de rand van het bos bij Nijverdal: “Ik ga best vaak met mijn opa op pad. Hij maakt heel mooie natuurfoto’s en van hem krijg ik tips waar ik op kan letten. Ik vind het leuk om buiten te zijn en dingen te ontdekken. Bij deze foto is het een gelukje dat de vlinder bleef zitten.”
Jurylid Frederiko Burger is enthousiast: “Wat een knappe foto. De vlinder springt er heel goed uit door het rood-groen contrast.” Mede-jurylid Quiniver Tuinder voegt toe: “Sterk dat de drie grassprieten het kader vormen.” De twee zijn auteur van het boek ‘Natuurfotografie voor Kinderen’. Verder bestaat de jury uit Teuni Verploegh van IVN en Cloë Petit van FSC Nederland.

De finalisten zijn bepaald op basis van online publieksstemmen en een selectie van de jury. De finale vindt op zaterdagmiddag 31 oktober plaats, tijdens het WFFR in filmtheater Cinerama Rotterdam. Hier kiest de jury de nummer 1, 2 en 3 uit. Niet alleen de nummer 1 wordt beloond: de tweede plek is goed voor een jaarabonnement op WNF Ranger of WNF Lifeguard en de derde prijs is een exemplaar van het boek ‘Natuurfotografie voor Kinderen’.

Meer informatie en een overzicht van alle inzendingen is te vinden op fsc.nl/fotocompetitie.

Ga terug...