Urban Art Classes in het Parkgebouw - Radio 350

Urban Art Classes in het Parkgebouw

Geplaatst op: 22-10-2015 |

Het straathoekwerk in de gemeente Rijssen-Holten is in samenwerking met het Parkgebouw Rijssen een project gestart “Urban Art Master Classes”. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie toegekend door de Cultureel Advies Raad (CAR) Rijssen-Holten.

Binnen de gemeente Rijssen-Holten zijn verschillende groepen jongeren die affiniteit hebben met de Urban scene, alleen ontbreekt een platform waar zij hun talent verder kunnen ontplooien of ten toon kunnen stellen. De Urban Arts Master Classes biedt jongeren deze mogelijkheid. Bij de classes wordt er ingezet op talentontwikkeling bij jongeren. Talentontwikkeling stelt de jongere centraal. Onze Urban art Master Classes starten dicht bij de jongere zelf en zorgt ervoor dat jongeren kunnen groeien, kunnen schitteren.

Urban (letterlijk: ‘stedelijk’) is rond 2000 ontstaan in de grote steden van de Verenigde Staten. Populaire muziek als hiphop, rap en B vormen de kern van deze subcultuur. Tegenwoordig is dat echter anders. Mede door het commerciële succes van Urban in de Verenigde Staten is het uitgegroeid tot een label dat vandaag de dag op veel muziek- en dansstijlen en vormen van kunst wordt geplakt. Deze zeer gevarieerde mix maakt het, in tegenstelling tot vroeger, moeilijk om ‘Urban’ nog als één subcultuur te zien.

Daardoor is er binnen de Master Classes de mogelijkheid voor jongeren om zich op allerlei manieren te uitten en te ontwikkelen. De classes worden verzorgd door gastdocenten om talent optimaal te laten zien en te trainen. Na 8 bijeenkomsten wordt er afgesloten door een “Urban art act”,waarin het talent van de deelnemers wordt getoond, gehoord en kan worden bewonderd. Daarnaast is er een Meet & Greet met een Mystery Guest uit de scene!!!!

Op woensdag 28 oktober gaat de eerste”Urban arts Master Class” van start.

Wil jij je Talent helemaal tot zijn recht laten komen?! Geef je dan snel op.

Vol=vol en deze kans wil je natuurlijk niet missen.

De eigen bijdrage is € 20,00 pp.

Voor vragen en opgave:
Straathoekwerker Tonny Schmit
06-30129188
straathoekwerk@pand11rijssen.nl

Ga terug...