Lezing over Fedor van Kregten - Radio 350

Lezing over Fedor van Kregten

Geplaatst op: 23-10-2015 |

Het Rijssens Museum organiseert een lezing over Fedor van Kregten in het Kulturhus Irene te Notter. De lezing zal worden gehouden door de bekende Wierdense kunstschilder Jan Aanstoot.

Hij is een goede kenner van Van Kregten en was medeorganisator van de grote overzichtstentoonstelling die een aantal jaar geleden in Wierden is gehouden op diverse locaties. Hij vertelt over de stijl van Fedor van Kregten, de ontwikkeling daarin, de invloed van de schilders van de Haagse School en laat u beelden zien van diverse werken van de schilder. Tijdens de lezing in Kulturhus Irene bent u als toehoorder bovendien omringt door tekeningen van Fedor van Kregten.

De lezing zal plaatsvinden op donderdag 5 november aanstaande. Om 19.30 uur kunt u binnenlopen. Kort voor 20.00 uur wordt u verwelkomd door de Wierdense wethouder Theo de Putter. Om 20.00 uur start Jan Aanstoot zijn lezing. Een entreebewijs kost € 5,00 waarbij twee consumpties (kopje koffie, thee of glas frisdrank) zijn inbegrepen. Het is mogelijk om een combinatiekaartje te kopen voor lezing én museum voor €7,50. In het Rijssens Museum is momenteel de tijdelijke tentoonstelling ‘Andere streken van Fedor van Kregten uit Notter’ te bezichtigen. U kunt de diverse perioden in zijn schilderwerk, waar Jan Aanstoot over vertelt ook in deze tentoonstelling zien.

Tegen deze sterk gereduceerde entreeprijs krijgt u bovendien de speciale gelegenheid om het museum ’s avonds te bezoeken op donderdagavond 26 november 2015 tussen half acht en tien uur.

Kaarten voor de lezing kunt u verkrijgen door een e-mail te sturen aan info@rijssensmuseum.nl of u kunt ze aanschaffen bij de entreebalie van het museum aan de Kasteellaan 1b te Rijssen. Voor telefonische informatie belt u 0548-514261. Op de avond zelf kunt u ook aan de zaal entreekaarten kopen.

Het Kulturhus Irene ligt aan de Van Kregtenweg 9 in Notter, gemeente Wierden. Het is goed te bereiken met de auto vanuit Rijssen en vanuit Wierden. Er is ruime parkeergelegenheid.

Ga terug...