Blauw Wit '66 door in districtsbeker - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Blauw Wit '66 door in districtsbeker

Geplaatst op: 25-10-2015 |

Blauw Wit '66 heeft zaterdag een prima prestatie geleverd door met 2-0 te winnen van F.C. Suryoye - Mediterraneo. Na een gelijkopgaande eerste helft, kwam Blauw Wit '66 binnen 15 seconden na rust op voorsprong. In de derde minuut van de extra tijd werd het 2-0 en was de wedstrijd definitief beslist. Na de poulewinst, nu dus ook een mooi resultaat in de eerste ronde van het bekertoernooi.

Holten: Blauw Wit '66 begon de wedstrijd tegen de nummer twee van de zondag derde klasse A zonder diverse vaste waarden. Ivan Schuppert, Gijs Klein Nagelvoort, Bart Bulsink en Edwin Bolink waren er niet bij. Ook doelman William Kolkman was nog niet inzetbaar. Djowin Meijerink was terug en voor Kay Schuppert was er een basisplek. Ook bij Suryoye - Mediterraneo waren een aantal basisspelers niet inzetbaar, waaronder ook de doelman. Opvallend was dat ook spits Chris Cicek niet in de basiself begon. Blauw Wit begon de wedstrijd met veel inzet en al snel was er een schietkans voor Kay Schuppert. Robert Takak van de gasten raakte na een duel met Thomas Nijkamp geblesseerd, maar kon gelukkig wel verder. De wedstrijd ging op en neer, maar beide ploegen kregen vooralsnog maar weinig echte kansen. Na een kwartier zag Michel Stam zijn inzet hoog over gaan en aan de andere kant mocht Suryoye - Mediterraneo haar eerste corner nemen. In de 17e minuut had Blauw Wit op voorsprong moeten komen. Na een prima redding van doelman Ahmed Sarghini kwam de bal voor de voeten van Patrick Bolink. Hij schoot echter, van korte afstand tot tegen de doelman, waardoor deze opnieuw een prima redding achter zijn naam kreeg. De leuke wedstrijd bleef boeien. De gasten waren technisch vaardiger en je kon merken dat diverse spelers op een hoger niveau ervaring hadden opgedaan. Toch kwamen ze niet echt gevaarlijk voor het doel van Niek Hegteler. Aan de andere kant moest doelman Ahmed Sarghini rond het half uur handelend optreden na een hard en geplaatst schot van Paul Kuipers die prima vrijgespeeld was. In de 36e minuut was het opnieuw de doelman die Suryoye - Mediterraneo op gelijke hoogte hield. De enorme knal richting de linker bovenhoek van Thomas Nijkamp werd op deze wijze tot corner verwerkt. De gasten kwamen een aantal malen door het midden gevaarlijk door. Vooral de individuele acties waren dreigend. Tegen het einde van de eerste helft ging Julio Vargass op rechts langs verdediger Remco Stam, maar ook nu bleef het vervolg na deze prima actie uit en gingen beide ploegen rusten met een 0-0 stand.

Na de thee brak de wedstrijd open. De aftrap van Blauw Wit werd teruggelegd op de prima verdedigende Arian Vorkink. Zijn prima pass op Thomas Nijkamp werd verlengd en kwam bij de totaal vrijgelaten Djowin Meijerink uit. Deze kwam van de linkerkant naar binnen en met een diagonaal lage schuiver passeerde hij Ahmed Sarghini 1-0. Coach Wesley Sanders reageerde direct en bracht spits Chris Cicek binnen de lijnen. De druk en de dreiging van Suryoye - Mediterraneo nam toe, maar de Blauw Wit verdediging bleef prima overeind. Julio Vargass liet tweemaal zien een gevaarlijke voorhoede speler te zijn. In de 52e minuut werd zijn inzet door de Blauw Wit verdediging geblokt en inde 57e minuut verdween zijn inzet net naast het doel van Niek Hegteler. Hiertussen kopte Thomas Nijkamp uit een corner over het doel, omdat een verdediger nog net de bal wist te toucheren. Bij Blauw Wit ging Kay Schuppert er af voor Roy Schuppert. Roy was nog maar net binnen de lijnen toen hij een voorzet van Dennis Bolink bij Thomas Nijkamp bracht, maar diens halve omhaal verdween naast het doel. Jacco van Alst verving Patrick Bolink en Paul Kuipers werd vervangen door de 16e jarige B-junior Jasper Kampman. Wisselingen die goed uitpakten. Jacco pakte de verdedigende taak van Patrick prima over, waardoor Chris Cicek het lastig had. De gasten zetten aan voor een slotoffensief, waardoor er druk op de Blauw Wit verdediging kwam. Aan de andere kant kreeg de ploeg ook ruimte om te kunnen counteren. In de 84e minuut gaf Roy Schuppert tijdig en prima af op de meegekomen Thomas Nijkamp, maar de Blauw Wit spits schoot deze prachtige kans over. In de 88e minuut weer een prachtige kans voor Blauw Wit. Nu waren het Michel Stam en Jasper Kampman die er vandoor gingen. Ook de inzet van Jasper verdween naast en over het doel, waardoor de gasten nog steeds uitzicht op een beter resultaat hielden. Die bevrijdende treffer voor Blauw Wit '66 kwam er wel. De derde minuut van de extra tijd liep toen Michel Stam Roy Schuppert aan de rechterkant vond. De Blauw Wit jongeling wist met een effectvolle trap net langs de voor Blauw Wit juiste kant van de paal te scoren. Scheidsrechter W.J. van Gerrevink uit Apeldoorn liet nog twee minuten doorspelen waarna deze sportieve partij, geen gele kaarten, naar de geschiedenis werd geblazen.

Zaterdag a.s. speelt Blauw Wit de belangrijke thuiswedstrijd tegen Kloosterhaar, aanvang 14.30 uur.

Opstelling Blauw Wit '66: Niek Hegteler, Stefan Dijkink, Arian Vorkink, Patrick Bolink (Jacco van Alst), Remco Stam, Dennis Bolink, Michel Stam, Paul Kuipers (Jasper Kampman), Djowin Meijerink, Kay Schuppert (Roy Schuppert) en Thomas Nijkamp.

Ga terug...