Stichting Pelmolen Ter Horst maakt kans op € 1.000 - Radio 350
Nu op Radio 350
13:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Die Schlagerparade
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Stichting Pelmolen Ter Horst maakt kans op € 1.000

Geplaatst op: 26-10-2015 |

Inwoners van de gemeente Rijssen-Holten kunnen een lokaal goed doel steunen door afgedankte apparaten of lampen (e-waste) in te leveren bij de milieustraat van hun gemeente. In Rijssen-Holten maakt Stichting Pelmolen Ter Horst kans op een sponsorcheque van € 1.000,- van Wecycle. Ook de inleveraars zelf maken kans op mooie prijzen. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

Als inwoners op de milieustraat e-waste inleveren, kunnen zij ter plekke op hun smartphone naar de actiesite om in te checken. Via GPS wordt herkend of de inwoner echt op de milieustraat is. Vervolgens kan de inwoner de punten voor het goede doel scoren. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner winnen een sponsorcheque van € 1.000,- voor een lokaal goed doel. De actie loopt tot en met 31 december. Meer informatie: wecycle.nl/inleveren.

Meer kleine apparaten en lampen
Doel van de inleveractie is om het inleveren van vooral afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen op de milieustraat te stimuleren. Deze producten worden nog vaak vergeten bij het bezoek aan de milieustraat of weggegooid.

Samenwerking
De gemeente Rijssen-Holten werkt al jaren samen met recyclingstichting Wecycle. Wecycle laat de ingeleverde elektrische apparaten voor bijna 80 procent recyclen, spaarlampen zelfs voor meer dan 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

Ga terug...