Rabobank Rijssen-Enter verdeelt € 36.350,- - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Rabobank Rijssen-Enter verdeelt € 36.350,-

Geplaatst op: 27-10-2015 |

Tijdens de jaarlijkse Kieskringvergadering van Rabobank Rijssen-Enter is maandagavond 26 oktober € 36.350,- verdeeld onder 7 genomineerden voor het Rabobank Projectenfonds. Met het geld uit dit fonds ondersteunt de bank lokale, culturele en maatschappelijke projecten.

Grote ronde
Op de druk bezochte vergadering werd eerst nog even ingegaan op de opzet van het Projectenfonds van Rabobank Rijssen-Enter. Sinds 2014 wordt er op vier momenten in het jaar geld uit het fonds uitgereikt. Drie kleinere rondes in maart, juni en december. Daar wordt telkens € 5.000,- verdeeld. Tijdens de grote uitreiking op de avond van de Kieskringvergadering in oktober is er € 35.000,- te verdelen. Verenigingen, stichtingen en scholen mogen dus het hele jaar door aanvragen t.b.v. het Projectenfonds indienen.

Filmpjes en presentaties
Na de korte toelichting over de opzet van het Projectenfonds, bekeken de aanwezige leden een korte film van twee winnaars van 2014. In de film stond de nieuw aangeschafte kleding van Stichting Evenementenbegeleiding Goed Geregeld uit Rijssen centraal en in dezelfde film werd het overkappingsproject dat gerealiseerd is door de Enterse Jeu de Boulesvereniging ’t Enterse Butje in beeld gebracht.

Vervolgens mochten de zeven genomineerden in een presentatie van vijf minuten hun project verdedigen. In totaal hadden de genomineerden aanvragen ingediend voor € 44.343,13. De snelle rekenaars zagen al gauw dat er dus niet voor iedereen een bijdrage was gereserveerd.

Na afloop van de presentaties mochten de aanwezige leden met een stemkastje hun keuze aangeven. Directievoorzitter Evert Voortman maakte de stemmingsuitslag bekend.
Troostprijzen

Uit de stemming bleek dat 6 projecten het volledige bedrag konden ontvangen. Het project dat als laatste was geëindigd in de stemmingsronde ontving nog een troostprijs van € 1.000,-
Er ging dus niemand met lege handen naar huis.

De uitslag
1. Klompen- en Zompenmuseum - Enters Erfgoed ontving de meeste stemmen en ging met een cheque van € 5.000,00 naar huis. Met dit geld wil zij de enige opleiding in Nederland voor handmatig klompen maken behouden. D.m.v. een nog verder op te zetten scholenproject wordt ook de (Enterse) basisschooljeugd betrokken bij dit oude ambacht.

2. Woonzorgcentrum Eltheto, Rijssen ontving € 6.652,00 voor een 'Tovertafel'; een speels product (een projector met infrarood sensoren) dat ouderen in de midden- en late fase van dementie stimuleert in fysieke en cognitieve activiteit en sociale interactie.

3. St. Pelmolen ter Horst, Rijssen kreeg een cheque van € 7.500,00. Een bijdrage voor de vervanging van het totale wiekenstelsel (het gevlucht) zodat de molen weer vele jaren verder kan.

4. St. Paardrijden voor Gehandicapten ’t Leijerweerd, Enter kreeg € 5.000,00 overhandigd voor de aanschaf van vervangende hulpmiddelen die het paardrijden veiliger maken en als aanvulling in de exploitatie.

5. E.H.B.O. Enter ontving € 5.112,62; Gaat daarmee een nieuw geraamte, twee reanimatiepoppen met registratie, een schepbrancard, easy setup tent en portofoons aanschaffen om de opleidings- en ondersteuningsactiviteiten te kunnen voortzetten.

6. SV Raduga, Enter ontving € 6.087,00 voor het project 'Vaak bi'j te bange'. Hiermee willen zij de echte ouderen die gebruik maken van rollators en wandelstokken blijven stimuleren te bewegen, uit hun isolement halen en met anderen in contact laten komen. Specifiek wordt een bijdrage besteed aan zaalhuur, transportkosten, leiding en materiaal.

7. St. Vrienden van OBS De Salto, Rijssen kreeg de minste stemmen. De school vroeg een bedrag van € 8.991,51 voor de aanschaf van nieuwe speeltoestellen. Als ‘troostprijs’ overhandigde Evert Voortman hen een cheque van € 1.000,-
De sfeer na afloop van de prijsuitreiking was uitstekend. Alle prijswinnaars waren enthousiast en erg blij met de ontvangen cheque.

Rabobank Rijssen-Enter kijkt terug op een geslaagde avond.

Ga terug...