ZorgAccent in beweging in Rijssen - Radio 350
Nu op Radio 350
13:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Die Schlagerparade
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

ZorgAccent in beweging in Rijssen

Geplaatst op: 27-10-2015 |

Op donderdagavond 19 november van 19.00 tot 21.00 uur vindt in het Stadskwartier te Rijssen de kick off plaats van ZorgAccent in beweging.

ZorgAccent en Viavie Welzijn werken samen aan dit project met als doel ouderen in Rijssen meer te laten bewegen. Deze avond is bedoeld voor medewerkers, vrijwilligers, mantelzorgers en anderen die betrokken zijn bij ZorgAccent. Met deze avond hopen ZorgAccent en Viavie Welzijn mensen te prikkelen meer na te denken over beweging en dit uit te dragen binnen de omgeving waar zij wonen en werken. Het belooft een interactieve avond te worden waarbij de acties om ouderen in beweging te krijgen gepresenteerd worden.

Overgewicht ouderen
Uit recente onderzoeken is gebleken dat ongeveer 62% van de ouderen in Rijssen-Holten aan overgewicht lijdt. Begin dit jaar zijn onder een aantal inwoners fittesten uitgevoerd. Uit deze fittesten zijn een aantal positieve en een aantal verbeterpunten naar voren gekomen voor de gezondheid van ouderen in Rijssen-Holten.

Bouwstenen van bewegen
Veel zorgorganisaties zijn bezig met het verbreden van hun beweegaanbod in hun beleid. Ook ZorgAccent stimuleert haar cliënten meer te bewegen. Hiermee wil ZorgAccent voldoen aan de 7 bouwstenen van preventief bewegen die sinds 2015 van kracht zijn. ZorgAccent heeft hierin al behoorlijk wat stappen gezet met een actieve groep medewerkers die samen de `vakgroep bewegen` vormen. Deze vakgroep houdt zich vooral bezig met geven van Meer-Bewegen-voor-Ouderen lessen en het uitdragen van het belang van meer bewegen.

Samenwerking Viavie Welzijn en ZorgAccent: ouderen stimuleren tot bewegen
Om een groter deel van de bouwstenen te implementeren binnen ZorgAccent in Rijssen heeft de organisatie samenwerking gezocht met de buurtsportcoaches van Viavie Welzijn. De buurtsportcoaches houden zich bezig met de beweegimpuls voor kwetsbare senioren. Deze komt voort uit het projectplan Maatschappelijk Verantwoord Verenigen. ZorgAccent en Viavie Welzijn hebben gekeken naar acties om medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers te prikkelen om bewegen onder ouderen te stimuleren. Eén van de acties is de kick-off avond 'ZorgAccent in beweging'.

Wilt u deelnemen aan deze avond of wilt u verdere informatie? Mail naar harperink@viaviewelzijn.nl of bel naar 0548-362755 en zoek contact met Ivet Harperink.

Ga terug...