Waardering voor mantelzorgers in Rijssen-Holten - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Waardering voor mantelzorgers in Rijssen-Holten

Geplaatst op: 29-10-2015 |

In Nederland verlenen ruim 2,6 miljoen mensen langdurig en/of intensief onbetaald hulp aan mensen die zorg nodig hebben. Ook in Rijssen-Holten zijn vele mantelzorgers dagelijks actief voor hun naasten. Zonder deze mantelzorgers, in Rijssen-Holten aanpakkers genoemd, zou onze gemeente er heel anders uitzien. De gemeente Rijssen-Holten waardeert hun inzet enorm.

Voortzetten compliment
Als blijk van waardering kunnen alle mantelzorgers een zogenaamd mantelzorgcompliment ontvangen. Dat was in 2015 nieuw en wordt in 2016 voortgezet. Het compliment wordt gegeven in de vorm van een VVV-bon, waarvan de waarde van € 30,- naar € 50,- gaat. Tot nu toe zijn in 2015 inmiddels 400 complimenten uitgedeeld. De verwachting is dat het jaarlijks om ongeveer 700 complimenten gaat.

Hoe kan een mantelzorger het compliment oftewel schouderklopje krijgen?
Het mantelzorgcompliment wordt namens de gemeente uitgereikt door de Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel (SVT). Dit jaar is daarvoor nog een formulier nodig en een wachttijd van twee weken. In 2016 gaat dat makkelijker en sneller. U kunt vanaf 1 januari 2016 het mantelzorgcompliment direct afhalen op spreekuren van de SVT. Deze spreekuren (data en tijden) vindt u vanaf 1 januari 2016 op de website van de gemeente en SVT. Voor de aanvragen over het jaar 2015 geldt dus nog de oude procedure. Als u nog niet bekend bent bij de SVT, vragen zij of ze uw gegevens mogen noteren, zodat we alle mantelzorgers in beeld krijgen.

Wethouder Ben Beens legt uit dat dit belangrijk is. “Deze gegevens gebruiken we niet alleen voor dit compliment, maar willen we ook inzetten om een beter beeld te krijgen van alle mantelzorgers die in onze gemeente actief zijn. Op die manier kan Rijssen-Holten in overleg met zoveel mogelijk aanpakkers samenwerken aan noodzakelijke vormen van mantelzorgondersteuning, de mening van onze aanpakkers willen wij graag horen”.

Ieder jaar
Het mantelzorgcompliment is een jaarlijkse bijdrage. Dit betekent dat degene die dit jaar een VVV-bon kreeg in 2015, deze ook opnieuw kan aanvragen over het jaar 2016.

Ga terug...