Zegereeks Rijssen Vooruit nog niet gestopt - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Zegereeks Rijssen Vooruit nog niet gestopt

Geplaatst op: 02-11-2015 |

Afgelopen zaterdag moest Rijssen Vooruit de degens kruisen met Avereest. De ploeg uit Balkbrug stond voorafgaand aan de wedstrijd op de vierde plek op de ranglijst. De plek die ze verdiend hadden door goed voetbal en de spelers van trainer Björn Rutten waren dus gewaarschuwd.

Het begin van de eerste helft was aftasten door beide teams, geen van de teams zette vol druk waardoor het spel zich het meest op het middenveld plaats vindt. Een corner van Rijssen Vooruit werd al dan niet bewust met de hand verwerkt. Helaas is dit niet opgemerkt door de verder uitstekend leidende scheidsrechter.

Topscorer Kay Heesen was op dit moment nog het dichts bij de eerste treffer maar zijn inzet ging helaas net naast. Avereest was met name gevaarlijk in de spelhervatting door de lengte van enkele spelers van de gasten. De eerste treffer werd uiteindelijk gemaakt door Rijssen Vooruit. Uit een harde vrije trap van Huseyn Cengiz, die niet goed gecontroleerd werd door de doelman, was het Lahdo Yousef die de rebound benutte en RV op voorsprong zette.

Daarna was het RV dat de controle kreeg en de score had kunnen uitbouwen ware het niet dat een mooie lob van Kay Heesen net over ging. Avereest was nog één keer gevaarlijk met een verwoestend schot maar deze werd over het doel gekeken door keeper Ömer Demerci. Russtand 1-0.
Na de rust wist RV dat Avereest zou gaan drukken om de gelijkmaker te maken. Dat gebeurde ook en het alom bekende positiespel van RV werd verruild voor strijd en knokken voor elke meter. Gelukkig is RV daar ook sterk in en kon zeker enkele keren gevaarlijk onder de druk uitkomen middels messcherpe counters.

Dat RV gevaarlijk kon zijn was mede door de inbreng van Rene Koezen, speler van het tweede elftal en debutant bij RV 1. Hij was telkens aanspeelbaar, balvast en kon enkele keren gevaarlijk opereren in de zestien. De tijd begon te dringen voor Avereest die bij de stand van 1-0 nog steeds mogelijkheden zagen om de gelijkmaker te maken. Deze bleef gelukkig uit door goed verdedigend werk van de achterhoede en de creativiteit van het middenveld en aanval. Het was dan ook middenvelder Mario Vos die al dribbelend door de achterste linie de achterlijn haalde en de bal terug lag op de mee op gekomen Morteza Alavi, tevens speler van het tweede elftal. Deze wist wel raad met dit buitenkansje en beloonde ook zijn sterke invalbeurt met de allesbeslissende treffer, 2-0.

Wederom de zevende winst op rij, wat helaas niet genoeg bleek te zijn voor de eerste periode. Deze ging naar SVVN die deze op doelsaldo naar zich toe trok. Wat rest is wel de gedeelde koppositie.

Volgende week treft Rijssen Vooruit BZSV uit Borne, aanvang 14.30 uur.

Ga terug...