Gehandicapt Blauw Wit '66 wint met 3-1 - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Gehandicapt Blauw Wit '66 wint met 3-1

Geplaatst op: 03-11-2015 |

Op de laatste dag van de maand oktober had Blauw Wit te maken met de concurrentie van de Diepe Hel Holterbergloop. Toch was de publieke belangstelling redelijk.

Bij Blauw Wit '66 ontbraken: William Kolkman, Ivan Schuppert, Patrick Bolink, Paul Kuipers, Jordy Kamphuis en Bart Bulsink. Gelukkig was Gijs Klein Nagelvoort wel weer inzetbaar. De gasten uit kloosterhaar, met één punt minder op de ranglijst, begonnen sterk en ook de eerste mogelijkheid was voor hen. Het schot ging naast het doel van doelman Niek Hegteler. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Blauw Wit '66 meer en meer in het spel. Kay Schuppert kapte een keer fraai naar binnen, maar de afwerking ging hoog over. Een minuut later kreeg de thuisploeg de eerste corner, maar deze leverde geen treffer op. Na het eerste kwartier begon Blauw Wit over de rechter kant aan een mooie aanval. In de 16-meter stonden de spitsen klaar om de voorzet op waarde te schatten, echter deze kwam er niet omdat de bal werd teruggelegd, waardoor er balverlies ontstond en de aanval teniet werd gedaan. De wedstrijd ging gelijk op met af en toe wat dreiging. In de 20e minuut kon Blauw Wit met moeite de bal uit de eigen verdediging wegwerken na een knappe aanval over rechts van Kloosterhaar. De gasten gingen de duels stevig, maar fair in. Er werd weinig gemopperd. Een compliment voor de leiding. In de 27e minuut was er bij de gasten al de eerste wissel. Twee minuten later was er een gevaarlijke aanval van de thuisclub, opgezet door Michel Stam en knap ingeschoten door Thomas Nijkamp, maar Kevin op de Haar redde bekwaam ten kostte van een corner. Michel Stam nam deze hoekschop en wist opnieuw Thomas Nijkamp te bereiken die fraai binnenkopte 1-0. Enkele minuten later was er aan de andere kant een corner voor Kloosterhaar. Deze werd over het doel van Blauw Wit geschoten. In de 34e minuut leek Thomas Nijkamp alleen op doelman Kevin op de haar af te gaan, maar hij werd wegens buitenspel afgefloten. Dezelfde speler schoot zes minuten voor rust hard en hoog over na een prima aanval van de thuisploeg. Ook Kay Schupperts inzet miste kracht. Hij werd na een goede aanval via Remco Stam en Michel Stam in stelling gebracht. In de tegenaanval werd de Blauw Wit doelman omver gelopen, maar na een aantal minuten blessure behandeling kon hij gelukkig verder spelen. De doelman was nog maar net opgelapt of Kloosterhaar kreeg de beste kans van de eerste helft. Een aanval over hun linkerkant leverde een knappe voorzet op die alleen een voet vroeg om er tegenaan te zetten. De bal werd nipt gemist door Mark Boshove waardoor deze voorlangs ging. Rust 1-0.

Na de thee bleef Michel Stam achter in de kleedkamer. Zijn plek werd ingenomen door Matthijs de Jong. Twan Boshove moest al in de tweede minuut de noodrem hanteren wat de eerste gele kaart van de wedstrijd opleverde. In de zesde minuut kregen de gasten een mooie kans op de gelijkmaker, maar de bal ging gevaarlijk voorlangs bij Blauw Wit. Kloosterhaar probeerde Blauw Wit op eigen helft vast te zetten, maar de ploeg kreeg niet echt grip op de thuisploeg. In de negende minuut kwam de thuisploeg op 2-0 na een prima uitbraak via Bolink en Nijkamp kwam de bal door het midden op maat bij Kay Schuppert die de verdedigers er uit liep en vervolgens fraai scoorde. De gasten zetten nog meer druk naar voren waardoor er druk op de Blauw Wit verdediging kwam. Niek Hegteler redde bekwaam bij een gevaarlijk moment net voor het kwartier verstreken was. In de 18e minuut was het wel raak voor Kloosterhaar. Een spelhervatting van Blauw Wit werd te snel genomen waardoor de posities nog niet voldoende ingenomen waren. Kloosterhaar profiteerde na de onderschepping in de omschakeling via Mark Boshove 2-1. De gasten zetten nog een keer aan, maar Blauw Wit bleef verdedigend goed overeind. Aan de andere kant mocht Djowin Meijerink in de 23e minuut een vrije trap nemen die hij ver bij de tweede paal bracht waar Thomas Nijkamp hard binnenkopte 3-1. Roy Schuppert kwam Kay Schuppert vervangen. Toen enkele minuten later scheidsrechter N. Wenneker de bal terecht op de stip legde kreeg de Blauw Wit spits de kans van elf meter de wedstrijd definitief te beslissen. Echter, doelman Kevin op de Haar redde knap en hield zijn ploeg nog in de wedstrijd. Diezelfde doelman was enkele minuten later ook de winnaar toen Thomas Nijkamp over de rechterkant zijn tegenspeler uitkapte en vrij voor de keeper uit een moeilijke hoek inschoot. Met enig geluk bleef de bal onder de prima doelman liggen. Toen zeven minuten voor tijd Stefan Dijkink van Blauw Wit de noodrem hanteerde door een doorgebroken speler vast te houden moest de thuisploeg met tien man verder. Nick Dijkink kwam nog in de ploeg voor Dennis Bolink. Kloosterhaar profiteerde niet. De ploeg kon de meerderheid niet omzetten in de aansluitingstreffer. Blauw Wit '66 kreeg nog wel enkele momenten, maar de score veranderde niet meer. Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij Quick '20 in Oldenzaal dat met een nieuw team prima aan het seizoen begonnen is. Aanvang 14.30 uur.

Opstelling Blauw Wit '66: Niek Hegteler, Stefan Dijkink, Arian Vorkink, Gijs Klein Nagelvoort, Remco Stam, Kay Schuppert, Edwin Bolink, Dennis Bolink, Michel Stam, Thomas Nijkamp en Djowin Meijerink.

Ga terug...