Grasbetonstroken langs asfaltwegen in buitengebied - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Grasbetonstroken langs asfaltwegen in buitengebied

Geplaatst op: 14-09-2006 |

Dit jaar brengt de gemeente ruim 35 kilometer grasbetonstroken aan. Naar verwachting wordt het project deze week afgerond.

De gemeente Rijssen-Holten realiseert dit jaar langs diverse asfaltwegen in het buitengebied grasbetonstenen. De totale lengte van deze stroken langs de asfaltwegen bedraagt 35,7 kilometer. De uitvoeringswerkzaamheden zijn in april 2006 begonnen. Het project wordt deze week afgerond door aannemersbedrijf Reko uit Raalte. De grasbetonstroken worden als laatste aangebracht in gedeelten van de Manenschijnsweg, Bijvanksweg en Helhuizerweg in Holten.

De grasbetonstenen dragen bij aan de verkeersveiligheid: de bermen worden niet meer uitgereden en gevaarlijke gaten in de bermen worden voorkomen.
Naast het verkeersveiligheidsaspect, geeft de realisering van de stroken ook een impuls aan de landschapsontwikkeling van het buitengebied. Deze kwalitatieve verbetering van de wegen in het buitengebied is voor zowel bewoners, bezoekers als bedrijven in het buitengebied een belangrijke verbetering, voertuigen waaronder agrarische voortuigen, zakken minder snel in de berm weg.
De leefbaarheid in het buitengebied verbetert daardoor.

De gemeenteraad heeft vorig jaar een krediet van € 490.000,- beschikbaar gesteld voor de aanleg van grasbetonstenen in de bermen langs de asfaltwegen van het buitengebied.
Het Europees loket subsidieert het project. De toegezegde subsidie bedraagt € 135.000,-

Ga terug...