Landschap Overijssel zoekt nieuwe gidsen rondom ‘de Regge’ - Radio 350
Nu op Radio 350
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Playing
Straks
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Landschap Overijssel zoekt nieuwe gidsen rondom ‘de Regge’

Geplaatst op: 04-11-2015 |

Ben jij trots op je achtertuin? Wie zijn of haar passie voor natuur&landschap rondom de Regge graag met anderen wil delen nodigen we uit om deel te nemen aan de landschapsgidsen cursus die in november start.

De cursus die Landschap Overijssel organiseert, vergroot je kennis van natuur&landschap rondom de Regge, leert je deze kennis op verschillende manieren over te dragen op anderen en zorg ervoor dat je als vrijwillig landschapsgids voor Landschap Overijssel een paar keer per jaar geïnteresseerde bezoekers mee neemt op 'jouw' tocht. Voor een verdere verdieping van je kennis word je vervolgens aan een ervaren gids gekoppeld en om de opgedane ervaringen te delen volgen er bovendien terugkomdagen voor alle cursisten.

Voor wie is de cursus bedoeld?
Iedereen die een passie heeft voor natuur&landschap en zich graag in wil zetten als gids, is van harte welkom om deel te nemen aan de cursus. Je hebt geen bijzondere voorkennis nodig, dus ook als je voor je gevoel weinig over de natuur weet ben je welkom. Maar ook mensen die wel veel voorkennis hebben zijn uiteraard welkom. Weet je bijvoorbeeld al alles over geologie, maar mis je de vaardigheden om te gidsen? De cursus is zodanig opgezet dat je precies die onderdelen kunt volgen die je nodig hebt.

Behoefte aan gidsen
Deze cursus volgt op het succes van eenzelfde, in 2014 door Landschap Overijssel en IVN Enschede geïntroduceerde cursus 'Landschapsgidsen in Twente'. Het speelt in op de behoefte aan meer gidsen rondom de Regge en andere regio's in Overijssel. Deze nieuwe cursus bestaat uit minimaal twaalf bijeenkomsten; allen eind 2015, begin 2016 gepland.

De kosten bedragen 75 euro per persoon, donateurs van Landschap Overijssel en leden van IVN betalen 55 euro. Om je kennis op peil te houden of uit te breiden kun je na het behalen van je certificaat regelmatig aan andere informatieavonden, cursussen en excursies deelnemen.

Voor meer informatie kijk op: www.landschapoverijsel.nl/gidsencursus of neem contact op met Carin de Cloe: 0529 -408 407.

Ga terug...