OZOverbindzorg van start in Rijssen-Holten - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

OZOverbindzorg van start in Rijssen-Holten

Geplaatst op: 05-11-2015 |

Zorgverzekeraar Menzis en de gemeente Rijssen-Holten starten met OZOverbindzorg. OZOverbindzorg staat voor samenwerking en delen van zorg. Alle partijen (mantelzorgers, familie en zorgverleners) rondom de cliënt worden samengebracht en kunnen via een eenvoudig computersysteem online met elkaar communiceren over de zorg. De cliënt staat centraal, bepaalt wie toegang krijgt tot het netwerk en heeft daarmee zelf de regie in handen.

OZOverbindzorg, OZO staat voor OuderenZOrg. Groot voordeel van OZOverbindzorg is dat partijen met - niet spoedeisende - vragen niet meer achter elkaar aan hoeven te bellen, maar dat die vragen simpel digitaal gesteld kunnen worden. Bijkomend voordeel is dat iedereen in het zorgnetwerk op de hoogte is van de gestelde vragen en de gegeven antwoorden. De gezondheid van de cliënt is scherp in beeld en er wordt op tijd bijgestuurd, waardoor bijvoorbeeld een ziekenhuisopname kan worden voorkomen.

Vanaf nu hebben alle cliënten met een zorgvraag, hun mantelzorgers, familie en zorgverleners toegang tot het systeem. De thuiszorg en huisarts vragen de cliënt om deel te nemen en zorgen dat het netwerk wordt aangesloten. Mantelzorgers, familie en zorgverleners worden door de cliënt zelf uitgenodigd voor deelname.

Wethouder Ben Beens: "Goede communicatie is ook in de zorg van wezenlijk belang. Ik vind dat OZOverbindzorg een mooi en eenvoudig systeem is waardoor alle betrokkenen goed en efficiënt met elkaar kunnen communiceren. Telefoontjes die altijd om voorrang vragen is verleden tijd. De communicatie binnen de zorg komt tot rust. Ik vind het een goede vooruitgang."

Menzis ondersteunt de pilot in Rijssen-Holten financieel, omdat zij het een goed voorbeeld vinden van efficiency in de zorg en een mooi systeem ter ondersteuning van de mantelzorger. Menzis is zeer benieuwd naar de ervaringen in Rijssen-Holten en het mogelijke effect op de zorgkosten in de 1ste en 2de lijn.

Ga terug...