Ontmoetingsavond pleegouders een succes - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Ontmoetingsavond pleegouders een succes

Geplaatst op: 06-11-2015 |

Dinsdagavond 3 november 2015 vond in het Parkgebouw in Rijssen een bijzondere ontmoeting plaats. Pleegouders uit Rijssen en Holten kwamen tijdens deze avond met elkaar in contact. Ook organisaties Jarabee, Trias, Pactum, SGJ Christelijke Jeugdzorg en William Schrikker Groep en de gemeente Rijssen-Holten waren aanwezig.

‘Nog nooit kwamen alle organisaties en pleegouders uit Rijssen en Holten zo bij elkaar als vanavond’, aldus avondvoorzitter Martin Prins. ‘Op basis van een vraag van een pleegouder kon dit zo georganiseerd worden’. Na een korte film waarin een pleegkind haar positieve ervaringen in haar pleeggezin deelt, richtte wethouder Bert Tijhof het woord aan de pleegouders : ‘Door de ontmoeting met jullie dringt het tot mij door dat dit geen vanzelfsprekende taak is. Ik vind het prachtig dat jullie die taak op je nemen. Ik ben dankbaar en heb diep respect voor jullie’.

De avond stond verder in het teken van het delen van ervaringen. Zowel de pleegouders als de organisaties gingen in groepen met elkaar in gesprek. Op grote vellen papier werd per groep beschreven: Hoe is het om pleegouder te zijn? Wat is er leuk en lastig aan? Maar ook werd er gesproken over tips voor de organisaties en de gemeente. Wethouder Bert Tijhof: ‘We willen van elkaar leren. Ook als gemeente. We willen een lerende organisatie zijn en we hopen van jullie ervaringen te leren voor jullie toekomst en die van de kinderen’. De avond sloot af met de vraag hoe pleegouders elkaar kunnen versterken. Want op deze avond staat – gezien de positieve reacties van de aanwezigen - zeker een vervolg gepland. ‘Dit soort bijeenkomsten moeten we vaker houden. Deze avond is het begin van een nieuwe traditie’, aldus de wethouder. Met een hapje en een drankje werd er na de tijd nog lang doorgepraat. Een aantal pleegouders heeft zich aangemeld om samen met de organisaties en de gemeente een vervolg te geven aan deze bijeenkomst. Door het organiseren van ontmoetingsavonden en leeravonden willen pleegouders vaker met elkaar in contact komen. Dat hieraan behoefte is, is op deze avond wel duidelijk geworden.

Ga terug...