Wederom zege Rijssen Vooruit - Radio 350
Nu op Radio 350
13:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Die Schlagerparade
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Wederom zege Rijssen Vooruit

Geplaatst op: 08-11-2015 |

Tijdens de negende wedstrijd van Rijssen Vooruit kwam BZSV uit Borne op visite. Een club waar vorig jaar geen enkel punt aan verdiend werd maar de kaarten liggen er nu anders voor.

Trainer Björn Rutten deed een beroep op Arnoud Baan, één van de bepalende spelers van RV 2, en liet hem vanaf het beginsignaal meespelen omdat een paar basisspelers niet geheel fit waren en daardoor rust kregen.

De eerste minuut stond nog niet op het nieuwe scorebord of de eerste kans liet zich al voordoen voor Rijssen Vooruit. Arnoud Baan kreeg een mooie mogelijkheid om te scoren maar liet dit na. In het eerste kwartier was het Rijssen Vooruit dat de regie had en gezien de vele mogelijkheden, al op een ruime voorsprong had moeten staan.
Tien minuten later was het eindelijk raak. Buitenspeler Huseyn Cengiz speelde zich, zoals zo vaak deze wedstrijd, knap vrij en schoot op doel. De goed keepende doelman van BZSV kon de bal nog pareren maar moest toezien hoe Björn Rutten de rebound omzette in een doelpunt, 1-0.
Nog geen minuut later was het wederom Huseyn die een uitstekende actie niet kon verzilveren. De gasten uit Borne kregen de eerste helft twee hele goede kansen maar waren niet opgewassen tegen de fantastisch keepende Ömer Demerci, niet voor niets de minst gepasseerde keeper van deze klasse.

Russtand 1-0, waarbij vermeld moet worden dat Rijssen Vooruit al minimaal vier doelpunten had moeten maken.

De tweede helft begon gezapig, Rijssen Vooruit had het veldoverwicht en het geloof dat de zege over de streep werd getrokken. De gasten uit Borne bleven hopen op een treffer om er zo nog een echte wedstrijd van te maken. Die kansen kregen ze maar wederom was het keeper Ömer Demerci die onverslaanbaar was vanmiddag.
Naarmate de wedstrijd vorderde werd het veld slechter waardoor het niveau van de wedstrijd minder werd. In plaats van vloeiend positiespel werd er verwacht om de mouwen op te stropen en te knokken voor de bal. Gelukkig beschikt de selectie van Rijssen Vooruit over beide en bleef het de controle over de wedstrijd houden. Klein minpunt was dat de score van 1-0 nog steeds gevaarlijk kon zijn.
Gelukkig was het één van de uitblinkers, Arnoud Baan, die de bal in de 60e minuut van rechts kreeg en vervolgens bij twee man wegdraaide en de bal met gevoel in de kruising legde. De thuisploeg had de verdiende marge en kon de wedstrijd rustig uitspelen. Er drong zich weer een fase aan waarbij Rijssen Vooruit enkele mooie kansen kreeg maar deze niet werden benut. Ook hadden de gasten uit Borne nog een paar kleine mogelijkheden maar wederom was het keeper Ömer Demerci die een sta in de weg was.
De wedstrijd eindigde in een 2-0 winst van Rijssen Vooruit. De achtste zege op rij wat betekent een nog steeds gedeelde eerste plek. Een vooraf gedroomde plek maar gezien de kwaliteit van de groep en het enthousiasme en instelling, is dit een niet meer dan verdiende plek op de ranglijst.

Volgende gaat Rijssen Vooruit 1 op bezoek bij DKB uit de Krim. De wedstrijd begint om 15.00 uur.

Ga terug...