Blauw Wit weet niet door te drukken - Radio 350

Blauw Wit weet niet door te drukken

Geplaatst op: 08-11-2015 |

Blauw Wit had in Oldenzaal grote delen van de wedstrijd het beste van het spel, maar wist slechts een enkele keer gevaarlijk te worden. Nadat het goed terugkwam van een opgelopen achterstand werd alsnog een tegendoelpunt geïncasseerd. Blauw Wit was hierna niet meer bij machte dit nog om te draaien en verloor in Oldenzaal met 2-1.

In de uitwedstrijd tegen Quick ’20 in Oldenzaal kon de trainer niet beschikken over Stefan Dijkink en Michel Stam die vorige week geblesseerd was uitgevallen. Daarentegen waren William Kolkman en Ivan Schuppert terug in de basis en was Paul Kuipers weer fit genoeg om op de reservebank plaats te nemen. De strijdwijze van Blauw Wit was om vanaf het begin de verdediging van Quick onder druk te zetten en de opbouw te ontregelen. Dit lukte goed en had tot gevolg dat Blauw Wit het eerste kwartier veel balbezit had. De aanval werd wel gezocht, maar tot grote kansen leidde dit niet. Roy Schuppert en Djowin Meijerink kwamen met schoten uit een moeilijke hoek nog het dichtst in de buurt maar wisten de keeper van Quick niet te verontrusten. De eerste grote kans was na 20 minuten zelfs voor Quick. Uit een hoekschop kon de spits inkoppen maar hij schampte de bal die daardoor voorlangs ging. Hoewel Quick daarna wat meer grip op de wedstrijd leek te krijgen kwam Blauw Wit ook meer voor het doel van de tegenstander. Blauw Wit kreeg een aantal hoekschoppen kort na elkaar. In twee gevallen waren Djowin Meijerink en Kay Schuppert attent om de afvallende bal in te schieten maar even zo vaak stond de keeper paraat. Bij een aanval over links wist Edwin Bolink de bal niet bij Kay Schuppert te bezorgen en een goede actie van Roy Schuppert op de rechterkant kreeg geen vervolg omdat er nog niemand was om de voorzet af te ronden. Een volgende voorzet kwam bij Djowin Meijerink die de bal voorbij de tweede paal in één keer moest nemen, maar deze helaas niet op doel wist te krijgen. Het meest kansrijk leek Kay Schuppert die er alleen vandoor leek te gaan, maar de keeper was heel snel uit zijn doel om de aanval nog ruim buiten de zestien te onderbreken. Quick ’20 probeerde in deze fase vooral via snelle uitbraken gevaar te stichten. De Blauw Wit defensie had hier meestal goed het oog in, maar in de 40e minuut werd er iets te hard ingegrepen wat leidde tot een vrije trap op de hoek van de zestien meter. De vrije trap draaide naar de tweede paal, maar omdat de spits leek te gaan koppen kon William niet ingrijpen. Toen de spits de bal liet lopen viel deze alsnog bij de tweede paal binnen. Blauw Wit kreeg nog één kans maar Kay Schuppert raakte uit een moeilijke hoek het zijnet. Ruststand 1-0.

Na rust kwam Blauw Wit ongewijzigd uit de kleedkamer en pakte de draad weer op waar het de eerste helft was gebleven. Al snel kwam Paul Kuipers in het veld voor Roy Schuppert. Thomas Nijkamp kwam nog in positie om een schot te wagen maar de hoek bleek te moeilijk en zijn schot ging over. In de 65e minuut bracht de trainer Remon Müller voor Gijs Klein Nagelvoort. Met een extra aanvaller gaf de trainer daarmee duidelijk het signaal om nog meer de aanval te zoeken. Binnen vijf minuten had dit effect. Op het middenveld werd de bal veroverd en Djowin Meijerink op de linkerkant weggestuurd. Zijn voorzet was op maat en Thomas Nijkamp wist daaruit de gelijkmaker binnen te schieten 1-1. Door de aanvallende intenties was er wel meer ruimte voor de uitbraken van Quick. Tot twee keer toe kwam de spits in kansrijke positie na zo'n snelle aanval, maar wist hij deze grote kansen niet te verzilveren. In de 70e minuut ging het dan toch mis voor Blauw Wit. De linker spits van Quick ’20 kwam naar binnen en wist met een schot hoog in de korte hoek het net te vinden 2-1. Zo moest Blauw Wit toch weer op jacht om de achterstand goed te maken. Met Jacco van Alst voor Djowin Meijerink werd het laatste kwartier de aanval gezocht, maar Blauw Wit vond geen gaten in de Quick-defensie. Te vaak was de pass naar voren niet goed genoeg waardoor het de tegenstander niet echt moeilijk werd gemaakt. Wederom liet Blauw Wit punten liggen in een wedstrijd waar er meer te halen was. Volgende week komt Mariënberg op bezoek. Een ploeg die naar eigen zeggen slecht speelt, maar juist wel de punten binnen weet te halen. Wellicht kan volgende week aan beide reeksen een eind worden gemaakt.

Opstelling: William Kolkman, Remco Stam, Arian Vorkink, Gijs Klein Nagelvoort (Remon Müller), Ivan Schuppert, Dennis Bolink, Edwin Bolink, Djowin Meijerink (Jacco van Alst), Roy Schuppert (Paul Kuipers), Thomas Nijkamp en Kay Schuppert.

Ga terug...