Aandacht voor “Dag Franse taal” in diverse vakken op Reggesteyn - Radio 350

Aandacht voor “Dag Franse taal” in diverse vakken op Reggesteyn

Geplaatst op: 09-11-2015 |

Donderdag 12 november besteedt CSG Reggesteyn in de vestigingen Noetselerberg-weg en Rijssen op bijzondere wijze aandacht aan de “Dag van de Franse taal”. Niet alleen in de lessen Frans, maar ook daarbuiten. De docenten Frans hebben hun collega’s gevraagd die dag een link te leggen tussen hun eigen vak en Frankrijk, de Franse taal, cultuur, geschiedenis, gastronomie, economie, geografie of filosofie. Dat gebeurt in allerlei lessen die Reggesteyndocenten die dag geven.

Op 12 november gaat de Franse ‘Tricolore’ in top, klinkt er Franse muziek en is het Frans op diverse plekken in de school te horen. Vanzelfsprekend zijn de lokalen Frans versierd want “het Frans” viert feest. Wie jarig is, trakteert en dus wacht alle leerlingen die deze dag Frans hebben een overheerlijke mini pais au chocolat, afkomstig van eigen bakkerij. Thema van de dag is “La planete francophone” dat duidelijk maakt dat Frans niet alleen bij Frankrijk hoort maar tevens gesproken wordt in bijna veertig andere landen.

Tijdens de overige lessen is er onder andere aandacht voor mode in de kleuren van de Franse vlag, wordt een quiz gespeeld, is er een Franse selfie (moifie!)-wedstrijd, worden Parijse verhalen van Martin Bril voorgelezen en is er aandacht voor de Franse film met trailers van “La famille Bélier” en “Le Petit Prince”. Ook de Franse cuisine zal deze dag niet ontbreken.

Nationale “Dag van de Franse taal”
De nationale “Dag van de Franse taal” is in het leven geroepen om de aandacht te vestigen op het economische en culturele belang van de Franse taal in Nederland. Volgens de nieuwste berekeningen zal het aantal Franstaligen wereldwijd de komende jaren van 220 naar 750 miljoen stijgen, vooral door de opkomende groeimarkt in Afrika.

Voor meer informatie www.dagvandefransetaal.nl

Ga terug...