CNC-machine Reggesteyn onderstreept samenwerking bedrijfsleven - Radio 350
Nu op Radio 350
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Playing
Straks
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

CNC-machine Reggesteyn onderstreept samenwerking bedrijfsleven

Geplaatst op: 09-11-2015 |

Reggesteyn-Rijssen bouwt aan de samenleving van de toekomst. Aan mensen die nodig zijn voor de Rijssense samenleving. En doet dat onder andere samen met het lokale bedrijfsleven en het vervolgonderwijs. Bijvoorbeeld met REMO West Twente, het opleidingscentrum om jonge mensen op te leiden voor de metaal- en elektro-industrie. Onlangs heeft Reggesteyn, mede door de inzet van REMO, de beschikking gekregen over twee gloednieuwe CNC-machines, voorzien van de modernste technieken, om leerlingen optimaal te laten ervaren wat de praktijk inhoudt.

REMO-directeur Gerrit Schalk: “Het bedrijfsleven zit te wachten op personeel dat geschoold is in de laatste technieken en dat vlot kan werken met de nieuwste machines, vooral in de elektro- en installatietechniek.”

De CNC-machine staat in het lokaal Produceren, Installeren en Energie. In dit (landelijk) nieuwe profiel ontwikkelen vmbo-leerlingen een brede basis op het gebied van de elektro- en metaaltechniek. Lassen, een schakeling bouwen, een keuken installeren en draaien/frezen zijn vaardigheden die zij hierbij opdoen. Draaien en frezen gebeurt met de CNC-machine, een computergestuurde machine waarmee leerlingen nauwkeurig en snel werkstukken (of onderdelen daarvan) kunnen maken uit metaal, kunststof en hout. In de komende periode maken de leerlingen met de machine onderdelen om een minivrachtwagen te ontwikkelen.

CSG Reggesteyn is één van de weinige VO-scholen in Nederland die leerlingen laat werken met een CNC frees- of draaimachine. De school wil een moderne leeromgeving creëren en haar leerlingen zo goed mogelijk voorbereiden op de praktijk van het bedrijfsleven. Belangstellenden kunnen een demonstratie van de CNC-machine zien tijdens het open huis van de vestiging Rijssen op woensdagavond 20 januari 2016.

Ga terug...