Mariavespers van Claudio Monteverdi en tijdgenoten. - Radio 350

Mariavespers van Claudio Monteverdi en tijdgenoten.

Geplaatst op: 12-11-2015 |

De Culturele Raad Wierden organiseert een heel bijzonder concert op 28 november 2015 in de Gereformeerde Kerk aan de Spoorstraat 5 te Wierden.

De Mariavespers van Monteverdi en tijdgenoten. Claudio Monteverdi, de eerste echt grote componist uit de Barok. U hoort deze avond een Mariavespers, samengesteld uit een bundel kerkmuziek van Monteverdi uit 1650. Deze bundel bevat zettingen van alle psalmen, die een vast onderdeel vormen van de vespers van Mariafeesten. Het projectkoor Quintessens uit Soest zingt de psalmen 5- 6- en 8 stemmig, afgewisseld door antifonen in het Gregoriaans, gezongen door de mannen.

Monteverdi’s muziek is fascinerend: afwisselend virtuoos, majestueus, lyrisch en intiem. De 12 zangstemmen, waaronder de Wierdense tenor Hans Erbrink, worden ondersteund door Quintessens’ vaste instrumentale ensemble met blokfluiten, dulciaan, strijkers, orgel en klavecimbel. Quintessens staat dit jaar onder leiding van de dirigent Onno van Ameijde uit Nijmegen.

Het programma duurt ongeveer een uur en zal zonder pauze worden uitgevoerd. Aanvang: 20.00 uur. Toegang € 10,=. Voorverkoop bij Boekhandel Reterink, Tourist Info Wierden / Enter, Bibliotheek Wierden / Enter en ’s avonds aan de kerk.

Ga terug...