R.K.S.V. wint ruim van Sportlust Glanerbrug - Radio 350
Nu op Radio 350
13:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Die Schlagerparade
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

R.K.S.V. wint ruim van Sportlust Glanerbrug

Geplaatst op: 16-11-2015 |

Na de verdiende overwinning uit bij Zelos behaalde R.K.S.V. wederom een terechte driepunter. Thuis tegen Sportlust Glanerbrug bleef het lang 1-1, maar sloegen de Rijssenaren het laatste kwartier hard toe. De einduitslag werd 4-1 en had nog hoger kunnen en moeten uitvallen. A1-spits Tijs Blokhorst viel in en had slechts enkele minuten nodig voor de belangrijke 2-1 voorsprong.

Wederom waren er veel afwezigen bij de Rijssenaren, maar toch konden trainers Marcel Brinks en Marco Schuiterd een aardig elftal de wei insturen. Ten opzichte van vorige week stonden Marthijn Schottert en Ronald Brinkman in de basis, zij speelden beide een sterke wedstrijd. Vanaf het begin lag het initiatief bij R.K.S.V. en kreeg het al snel kansen. Na 26 minuten had Gerald ten Hove vanaf enkele meters moeten scoren met het hoofd. Even later kreeg Adrian Kwintenberg een prima schotkans, maar hij schoot hoog over. De bezoekers lieten aanvallend weinig zien, schoten elke bal diep en zakten vooral in rond de eigen zestien meter. Vanaf het begin lag er regelmatig een speler van Sportlust Glanerbrug op de grond, na tien minuten werd Nebil Cimen al gewisseld nadat hij niet door kon spelen. Vlak voor rust dan toch de verdiende 1-0 als Anton Acis bij de tweede paal Gertjan Wilbers bediend. Met zijn mindere rechtervoet tikte hij de bal simpel binnen. Toch komen de bezoekers langszij, via een verre inworp werd de bal doorgekopt en van dichtbij binnen gewerkt. Een onterechte tussenstand met rust, maar het stond wel 1-1.

Na rust had R.K.S.V. de wind in de rug en was het wachtten op de 2-1. Kansen werden er genoeg gecreëerd, maar het doelpunt ontbrak lange tijd. Gertjan Wilbers ging direct na rust de zestien in maar mikte te hoog, vrije trap van Ronald Brinkman werd gered en een schot van Anton Acis werd ternauwernood tot corner verwerkt. Hierna een rolletje van Brinkman, een schot van Martijn Schottert op de paal, kansen voor Ronald Brinkman en Gerald ten Hove. De bezoekers kregen tussendoor via een scrimmage een grote kans op 1-2 maar doelman Patriz Loohuis redde knap. Een kwartier voor tijd kwamen Jonathan Acis en A1-spits Tijs Blokhorst in het veld. Nadat een indirecte vrije trap van Adrian Kwintenberg via de muur en de keeper werd binnengetikt door Tijs Blokhorst stond het 2-1. De opluchting en ontlading was groot aan Rijssense zijde. Enkele minuten later viel de 3-1 nadat Anton Acis spits Ronald Brinkman bediende, die legde af met zijn borst en Adrian Kwintenberg stiftte de bal prachtig over de keeper. In blessuretijd werd Adrian Kwintenberg neergehaald en mocht Gerald ten Hove via een penalty de eindstand op 4-1 bepalen. Wederom winst, veel kansen gecreëerd, veel mogelijkheden onbenut gelaten, vertrouwen gewonnen en het gat met de veilige plaatsen verkleind.

Komend weekend is een speelvrij weekend in de 3e klasse D, zaterdag 28 november een volledig programma. R.K.S.V. moet dan op bezoek bij Kloosterhaar, de ploeg die 1 punt meer heeft behaald. Deze ploeg won afgelopen speelronde met maar liefst 0-3 bij Voorwaarts V. Wederom een belangrijk duel tegen een concurrent op de ranglijst, welke de Rijssenaren niet mogen verliezen.

R.K.S.V. – Sportlust Glanerbrug 4-1 (1-1)
41. Wilbers (1-0)
45. Oosterhof (1-1)
79. Blokhorst (2-1)
81. Kwintenberg (3-1)
90+3. Ten Hove (4-1)

Opstelling R.K.S.V.:
Patriz Loohuis, Mitchell Troost (83. Jonathan Hardeman), Luen Mensink, Berjan de Wilde, Jurgen Siemerink, Marthijn Schottert (75. Jonathan Acis), Gerald ten Hove (C), Adrian Kwintenberg, Anton Acis, Ronald Brinkman en Gertjan Wilbers (75. Tijs Blokhorst).

Ga terug...