Heracles Almelo lanceert unieke virtual reality stadionbeleving - Radio 350

Heracles Almelo lanceert unieke virtual reality stadionbeleving

Geplaatst op: 17-11-2015 |

Het nieuwe stadion van Heracles Almelo wordt geroemd om de sfeer en de supportersbeleving op de tribune. Om deze ervaringen kracht bij te zetten, lanceert Heracles Almelo een bijzondere virtual reality-video. Hiermee ervaart de kijker in 360 graden de aanwezigheid in het stadion op zijn eigen telefoon. Heracles Almelo is de eerste Nederlandse voetbalclub die gebruikmaakt van deze techniek om de unieke stadionbeleving te delen. De video komt voort uit een samenwerking met regionale partners Smart2IT, Studio MAD en Wouter Borre, die de beelden schoot.

Met behulp van een virtual reality-bril of de Cardboard-versie zitten supporters en liefhebbers voor even in het stadion van Heracles Almelo bij thuiswedstrijden van de club. Zij beleven doelpunten in 360 graden en krijgen een uniek kijkje achter de schermen. De applicatie is ook zonder bril of cardboard te gebruiken. De applicatie is spoedig beschikbaar in de app stores.

Lancering
Heracles Almelo lanceert de applicatie op woensdag 18 november bij Business Meets Twente, één van de grootste B2B evenementen in de regio. Rob Toussaint, commercieel directeur van Heracles Almelo: “Geweldig om de beleving van ons stadion buiten wedstrijddagen om op deze innovatieve wijze te kunnen delen met anderen. We hebben bewust samengewerkt met lokale partners en zijn trots dat we het bij deze beurs met nog meer lokale partijen kunnen delen.”

Samenwerking
Smart2IT heeft het online platform, Smart2VR, voor de virtual reality-beleving ontwikkeld. Met dit selfservice-platform is het mogelijk om zonder technische kennis mobiele Virtual Reality apps te maken. De apps zijn eenvoudig te personaliseren en geschikt voor 360 graden foto’s, visuals & video’s. Sander Martinec, oprichter van Smart2IT: “Heracles Almelo is de eerste voetbalclub die het Smart2VR-platform met 360º video gaat inzetten.”

Wouter Borre zorgde voor de 360 graden videobeelden. “De beelden zijn geschoten met een speciale camera tijdens thuiswedstrijden van Heracles Almelo. Kijkers kunnen continu om zich heen kijken wat er hen heen gebeurt.” Studio MAD ontwikkelde een passende Heracles Almelo-video als onderdeel van het geheel. Niels Neeskens, producer van Studio MAD, vertelt: “We hebben echte Heraclieden gefilmd in hun beleving naar de wedstrijd. De spanning die daarbij komt kijken hebben wij vertaald naar een video die het echte Heracles Almelo-gevoel uitstraalt.”

Ga terug...