Vrijzinnigen Aan de Regge 125 jaar - Radio 350
Nu op Radio 350
13:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Die Schlagerparade
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Vrijzinnigen Aan de Regge 125 jaar

Geplaatst op: 22-11-2015 |

In december 1890 werd de afdeling Rijssen van de Nederlandse Protestantenbond opgericht. De toenemende orthodoxie maakte het noodzakelijk een tegengeluid te laten horen. De eigenaar van de jutefabriek, de heer ter Horst, speelde daarbij een belangrijke rol en verleende in de fabriekskantine jarenlang onderdak aan diensten en zondagschool.

De Nederlandse Protestantenbond heeft in 2014 haar naam gewijzigd in Vrijzinnigen Nederland en Vrijzinnigen Aan de Regge Rijssen-Nijverdal e.o. is hierbij aangesloten. De leden van Vrijzinnigen Aan de Regge zijn afkomstig uit de region (Rijssen-Holten-Nijverdal-Hellendoorn-Wierden-Almelo-Vroomshoop-Hardenberg) en om de twee weken wordt een bijeenkomst gehouden in de Henricuskapel van Parkstede in Rijssen. Ook worden er vijf lezingen in het winterseizoen georganiseerd.

Aan de Regge wil vanuit de vrijzinnige traditie bezig zijn met zingeving en spiritualiteit, waarbij diverse religies en inspiratiebron kunnen zijn. Vrijzinnigen gaan niet uit van absolute dogma’s of waarheden.
Leden, vrienden en genodigden besteden op zaterdag 28 november om 14.00 uur in Kulturhus Irene te Notter aandacht aan het jubileum. Dr. Anne van der Meiden kijkt naar de toekomst van de vrijzinnigheid: ‘Laot ze mer kommen, want doar gebeurt wat’. Verder verschijnt er een speciaal ledenblad.

Ga terug...