Blauw Wit opnieuw ronde verder in de beker - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Playing
Straks
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Blauw Wit opnieuw ronde verder in de beker

Geplaatst op: 23-11-2015 |

Uit bij tweede klasser Oranje Nassau in Almelo heeft Blauw Wit '66 zich opnieuw van zijn beste kant laten zien. In de derde ronde van de districtsbeker werd de uitwedstrijd verdiend gewonnen. Hiermee is het team van trainer Bram Freie door naar de volgende (tussen-)ronde waarin het thuis speelt tegen Tubanters uit Enschede.

Door nieuwe blessures moest trainer Bram Freie opnieuw schuiven in zijn verdediging. Djowin Meijerink werd teruggehaald vanaf het middenveld om als laatste man leiding te geven aan de defensie. Opsteker was de terugkeer van Bart Bulsink na een langdurige blessure. Na een minuut stilte voor de slachtoffers in Parijs kon de wedstrijd van start. Oranje-Nassau begon fel en zette direct druk op de verdediging van Blauw Wit '66. Dit leverde al snel de eerste kans op, een schot van net binnen de zestien dat door de verdediging werd geblokt. Hoewel Oranje-Nassau het eerste kwartier meer balbezit had en meer in de aanval was had Blauw Wit '66 wel snel de controle gevonden en gaf maar weinig weg. Blauw Wit loerde op een snelle uitbraak. In deze fase was er aan beide kanten een kans die vanwege buitenspel werd terug gefloten. Langzaam werd Blauw Wit sterker en dacht het ook zelf aan aanvallen. Een schot van Kay Schuppert en een kopbal van Thomas Nijkamp misten echter nog richting en kracht om de keeper van Oranje-Nassau in moeilijkheden te brengen. Na een half uur spelen kwam Oranje-Nassau twee keer goed door. De eerste keer kwam de spits alleen voor de keeper maar werd in buitenspelpositie aangespeeld. De tweede keer mocht hij wel doorgaan maar redde William Kolkman met een katachtige redding op de doellijn. De bal was los maar werd vanuit de verdediging in één keer lang gegooid op de rechterkant waar Roy Schuppert diep ging. Diens voorzet op Thomas Nijkamp was perfect op maat en Thomas speelde de bal beheerst langs de keeper voor de 0-1. Kort hierna was er nog een tweede kans voor Thomas. Hij probeerde de bal in de verre hoek te draaien, maar de bal was iets te kort en daarmee een gemakkelijke prooi voor de keeper. Oranje-Nassau kwam in deze fase niet verder dan een aantal schoten van afstand. Vlak voor rust was er nog een tegenvaller toen Dennis Bolink geblesseerd het veld moest verlaten. Arian Vorkink kwam hem vervangen. De laatste kans voor rust was wederom voor Thomas Nijkamp maar hij kon de vrije trap van Djowin Meijerink net niet genoeg richting geven om de keeper te verontrusten.

Na rust probeerde Oranje-Nassau natuurlijk terug te komen. Na een eerste kansje voor Roy Schuppert was Oranje-Nassau gevaarlijk vanuit een vrije trap die echter net over ging. Daarna volgde een snelle aanval door het midden. Het eerste schot van net binnen de 16 meter werd nog goed gekeerd. De afvallende bal was echter voor Oranje-Nassau en vanaf 20 meter werd de bal hard via de onderkant lat binnen geschoten en was de stand weer gelijk. Lang kon Oranje-Nassau hier niet van genieten. Vijf minuten later zag William Kolkman op rechts Thomas Nijkamp vrij lopen. De verre trap was perfect voor Thomas die hierdoor alleen kon doorlopen op de keeper. Hij zag echter dat Roy op links mee was en er nog beter voor stond, met het pasje breed en de schuiver liet het duo de keeper kansloos en bracht Blauw Wit op een 1-2 voorsprong.

Oranje-Nassau moest weer aanvallen maar gaf hierdoor veel ruimte weg. Een aanval over rechts werd snel verlegd naar links waar Arian Vorkink vanaf hoek zestien vrij kon schieten en het zijnet raakte. Even later werd Arian op links wederom diep gestuurd. Hij legde de bal goed terug op Bart Bulsink die op de zestien vrij stond en deze vrijheid gebruikte om de bal in de kruising te jagen en de 1-3 op het scorebord te brengen. Hierna leek de wedstrijd gestreden. Oranje-Nassau probeerde het nog wel maar Blauw Wit had de verdediging goed op orde en gaf weinig ruimte weg. Blauw Wit kreeg nog wat mogelijkheden op een uitbraak maar ging daar niet zorgvuldig genoeg mee om zodat de wedstrijd eindigde met een verdiende 1-3 overwinning voor Blauw Wit.

Door deze overwinning is Blauw Wit een ronde verder. De loting heeft uitgewezen dat Blauw Wit zal uitkomen in de tussenronde. Deze wedstrijd is thuis en wordt waarschijnlijk op 19 december gespeeld. De tegenstander is dan Tubanters 1897 uit Enschede dat na penalty's won van S.D.C.’12 uit Denekamp. Tubanters komt uit in de derde klasse A op zondag, dezelfde klasse als de vorige tegenstander FC Suryoye.

Opstelling: William Kolkman, Stefan Dijkink, Djowin Meijerink, Gijs Klein Nagelvoort, Remco Stam, Bart Bulsink (85. Jarno Dijkstra), Edwin Bolink, Dennis Bolink (40. Arian Vorkink), Kay Schuppert (70. Nick de Bie), Thomas Nijkamp, Roy Schuppert.

Ga terug...