Festival of Lessons and Carols in de Schildkerk - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 18:00 uur
Radio 350 Sport
Playing
Straks
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Festival of Lessons and Carols in de Schildkerk

Geplaatst op: 25-11-2015 |

Op 12 december wordt in de Schildkerk het ‘Festival of Lessons and Carols’ gehouden. Evenals vorig jaar wordt het uitgevoerd door het Vocaal Ensemble Rijssen, onder leiding van Jan-Geert Heuvelman.

Het eerste Festival of Lessons and Carols werd bijna 100 jaar geleden voor het eerst gezongen in Cambridge. Daarmee werd een traditie geboren: vanuit Cambridge verspreidde het Festival of Lessons and Carols zich over heel Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Ook in Nederland is op veel plaatsen het Festival een opmaat geworden naar het Kerstfeest. Nog elk jaar zingt in Cambridge het beroemde Choir of King’s College de Carols op kerstavond.

Het programma bestaat uit een afwisseling van koorzang, samenzang van traditionele Engelse kerstliederen en korte lezingen uit de (Engelse) Bijbel. Her orgel wordt bespeeld door Geert Baan, verschillende instrumenten door ‘Camerata di Musica (leerlingen van het Van Lodenstein College) en de lezingen worden gedaan door leerlingen van de Jacobus Furytier Scholengemeenschap.

Om de samenzang ’s avonds goed te laten verlopen wordt van 11:00 tot 11:30 uur een zogenaamde sing-in gehouden. Iedereen is dan van harte welkom om alvast met het Vocaal Ensemble Rijssen de liederen (van de samenzang) te zingen.

Het Festival of Lessons and Carols begint om 19:30 en de toegangsprijs is 5 euro voor volwassenen, 2 euro voor kinderen en 12,50 voor een gezin met kinderen. Voor aanvang wordt door Jan-Geert Heuvelman de beiaard bespeeld, vanzelfsprekend zullen dat kerstliederen zijn.

Ga terug...