Veldrit in Wierden - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Veldrit in Wierden

Geplaatst op: 25-11-2015 |

Na vele jaren van afwezigheid zal op zondag 6 december weer een veldrit georganiseerd worden in Wierden. Het parcours zal worden uitgezet op recreatiepark Het Lageveld.

In het verleden was het Lageveld ook al het decor van veldritten. Zo werd er enkele jaren een nationale veldrit verreden en ook was de locatie rond de recreatievijver al eens het strijdtoneel van het NK Veldrijden voor de jeugd. Dit keer strijkt de GOW-veldritcompetitie neer in Wierden. Deze competitie bestaat al sinds de jaren ’70 en behelst een 11-tal veldritten in vooral Twente en de Achterhoek.

Om half 10 beginnen de jeugdcategorieën aan hun wedstrijdserie, om half elf gevolgd door de master 40+ en de masters 50+. De start van de wedstrijden voor de vrouwen categorieën en de nieuwelingen vangt aan om 11.35 uur, terwijl om half een de amateurs, elite-beroepsrenners-beloften en 1 minuut later de junioren van start gaan. De Wierdense crosslegende Riny Pleij tekent voor het parcours dat naast de grasvelden rond de vijver en enkele stukken strand ook diverse single-tracks van de vaste mountainbikeroute bevat.

De totale lengte van het parcours is ruim 2 km. Pley is enthousiast over de terugkeer van een veldrit in Wierden. “Op het Lageveld krijgen we alle medewerking om een perfect parcours uit te zetten. Met de lange grasstroken, paden, het strand en de venijnige korte wendingen is er een fraai parcours uit te zetten, waar ook een flinke topsnelheid kan worden gehaald”. Zelf zal Riny Pleij, die in het verleden uitgroeide tot een van de beste Nederlandse veldrijders en ook voor Nederland uitkwam op het WK aantreden bij de masters 50+. De Wierdenaar staat in het tussenklassement na 6 wedstrijden ruim aan de leiding met liefst 5 overwinningen. Daarnaast begeleidt hij diverse jonge coureurs zoals Luke Kuipers uit Nijverdal en Sanne Prins uit Wierden. Naast genoemde renners hoopt de organisatie ook op de komst van enkele profs, zoals Tom Stamsnijder en Maurits Lammertink. De laatste was reeds in Oldenzaal aanwezig en toonde toen dat hij het veldrijden nog steeds zeer goed beheerst.

De toegang tot de wedstrijden is gratis.

Ga terug...