Plan Viverion voor locatie Parkstede - Radio 350
Nu op Radio 350
13:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Die Schlagerparade
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Plan Viverion voor locatie Parkstede

Geplaatst op: 25-11-2015 |

Afgelopen jaar maakte Viverion samen met de gemeente Rijssen-Holten prestatieafspraken voor 2015 – 2020. In het kader van deze prestatieafspraken is afgesproken dat Viverion in Rijssen een aantal woningen voor sociale verhuur gaat bouwen. Parkstede is hiervoor als geschikte locatie gekozen.

Deze locatie is eigendom van Viverion en het terrein ligt momenteel braak. In opdracht van Viverion is er een stedenbouwkundig ontwerp gemaakt. Volgens dit ontwerp kunnen hier twintig woningen gebouwd worden. Het gaat hierbij om eengezinswoningen.

Wethouder Roland Cornelissen: "Wij hechten veel waarde aan een kwalitatief goede ruimtelijke invulling voor dit gebied. Het voorliggende voorstel van Viverion is naar ons idee een goede manier om de overgang van een groen gebied naar de stedelijke omgeving in te richten".

Jan-Willem Allersma, directeur-bestuurder van Viverion: “Voor Rijssen betekent dit eindelijk dat Parkstede afgerond gaat worden. Voor Viverion een mooie toevoeging aan ons bezit”.

De gemeente heeft het ontwerp goed ontvangen en het college van burgemeester en wethouders heeft een positief besluit genomen over het verzoek van de woningcorporatie om het bestemmingsplan voor de herontwikkeling van Parkstede te wijzigen volgens het stedenbouwkundig ontwerp. Viverion gaat de plannen nu eerst doorrekenen en neemt daarna een definitief besluit over de realisatie van de woningen. De bouw van de woningen start in 2016.

Ga terug...