Collectieve zorgverzekering ook in 2016 - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Collectieve zorgverzekering ook in 2016

Geplaatst op: 26-11-2015 |

De gemeente Rijssen-Holten biedt in 2016 opnieuw de mogelijkheid voor het afsluiten van een collectieve zorgverzekering voor mensen met een chronische ziekte of gehandicapten met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm. Bij de collectieve zorgverzekering betaalt de gemeente mee aan de verzekeringspremie. Op deze manier blijft de premie betaalbaar en wordt de kans op onverwachte kosten aanzienlijk kleiner.

“Mensen die op dit moment gebruik maken van de collectieve zorgverzekering zijn erg tevreden. Vooral de hoge dekking is een veelgenoemd voordeel. Daarom hebben we ook voor 2016 gekozen de regeling open te stellen. Als gemeente bieden we graag mensen een steuntje in de rug. Met de collectieve zorgverzekering weten zij zeker dat ze op een betaalbare manier goed verzekerd zijn”, aldus wethouder Ben Beens.

Inloopspreekuur
Ben Beens: “Niet iedereen vindt het overstappen naar een andere zorgverzekeraar even makkelijk. Waar moet je op letten? Wat is wel voor mij van toepassing en wat niet? Om op deze vragen een antwoord te geven, is op maandag 7 december van 09:00 uur tot 12:00 uur in het gemeentehuis (Schild 1 in Rijssen) een extra inloopspreekuur ingepland. Dit spreekuur is speciaal bedoeld voor inwoners met vragen over de collectieve zorgverzekering. Van de drie zorgverzekeraars is een medewerker aanwezig, die kan adviseren”.

Aanmelden
Inwoners die tot de doelgroep horen en bij de gemeente bekend zijn hebben een brief gekregen met meer informatie over de collectieve zorgverzekering, de premies en de voorwaarden die hieraan verbonden zijn. Op www.gezondverzekerd.nl kunnen zij controleren of zij in aanmerking komen en overstappen.
“We realiseren ons echter ook dat er inwoners binnen deze inkomensgrens vallen, maar die niet bij ons in beeld zijn. Om die reden dat zij geen uitkering ontvangen of op een andere manier gebruik maken van een gemeentelijke regeling. Deze inwoners kunnen natuurlijk ook gebruik maken van de regeling. Ik wil hen adviseren bij het Zorgloket langs te gaan om zeker te weten of ze in aanmerking komen”, aldus de wethouder.

Keuzemogelijkheden
Op dit moment zijn er in totaal 775 mensen collectief verzekerd via de gemeente. Verwacht wordt dat dit aantal zal stijgen, want in 2016 wordt de keuze voor zorgverzekeraars uitgebreid naar drie: Menzis, Univé en Salland Zorgverzekeringen. De polis bestaat uit een basisverzekering en verschillende aanvullende verzekeringen. Soms is het eigen risico meeverzekerd. Dit laatste is met name aantrekkelijk voor chronisch zieken en gehandicapten die vaak aan het begin van het jaar hun volledige eigen bijdrage al hebben betaald.

Meer informatie over de diverse polissen en aanvullende verzekeringen is te vinden op www.gezondverzekerd.nl/rijssenholten.

Ga terug...