Rijssen Vooruit boekt negende overwinning - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 16:00 uur
Samen Zijn
Playing
Straks
16:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Rijssen Vooruit boekt negende overwinning

Geplaatst op: 29-11-2015 |

Afgelopen zaterdag kreeg de selectie van trainer Bjorn Rutten kans de vieze smaak van de nederlaag tegen DKB weg te spoelen. Tegenstander was SP Daarle dat op bezoek kwam in de hoop voor een stunt te kunnen zorgen en zo aansluiting een plek in het linkerrijtje te bewerkstelligen. Door blessures moest er een beroep worden gedaan op Rene Koezen en John Brinks, normaliter spelers van RV 2.

Op een zwaar veld floot scheidsrechter van Otten voor het begin van de wedstrijd. De gasten deden een poging om direct druk te zetten maar dat werd al snel ingedamd door de kwaliteit die in het huidige team van Rijssen Vooruit zit. Sterker nog, Rijssen Vooruit had het beste van het spel en kwam door een mooie stiftbal van spits Kay Heesen op een verdiende voorsprong (1-0). Na dit kwartier was het een SP Daarle dat iets beter in het spel kwam en af en toe gevaarlijk kon worden. Als beloning voor het harde werken stond na een half uur de stand ineens op 1-1. De aanvoerder van SP Daarle werd geen strobreedte in de weg gelegd en kon vrij simpel de gelijkmaker aantekenen.

Rijssen Vooruit nam niet snel daarna wederom de leiding. Middenvelder Mario Vos speelde zich vrij en knalde de bal van ruimt twintig meter achter de verbouwereerde doelman van SP Daarle. Daarvoor had Kay Heesen al de mogelijkheid om een geweldige pass van de uitstekend spelende rechtsback John Brinks te bekronen met een doelpunt maar de keeper trapte deze keer niet in het stiftje van Kay Heesen.

Na de welverdiende rust was het Rijssen Vooruit dat het beste uit de kleedkamer kwam. Rene Koezen, die zeer verdienstelijk speelde, kapte in de zestien zijn man op slinkse wijze uit echter was de verdediger hier niet van gecharmeerd en werkte Rene tegen de grond. Specialist Benjamin Labobar liet zich deze kans niet onbenut en ook deze strafschop werd tot doelpunt bekroond.

Het verzet was gebroken, mocht daar nog sprake van zijn. Het gevecht met de elementen werd steeds zwaarder waardoor er ook af en toe ongelukkige overtredingen plaatsvonden. De goed leidende scheidsrechter moest helaas twee spelers van beide teams vroegtijdig naar de kleedkamers verwijzen door een klein opstootje.

De wedstrijd werd verder zakelijk uitgespeeld door Rijssen Vooruit en mochten zich na 90 minuten de verdiende winnaar noemen en zich steviger op de tweede plek hebben genesteld. Het gat met koploper SVVN is nog steeds maar drie punten dus alle mogelijkheden voor Rijssen Vooruit om verder omhoog te kijken.

Volgende week speelt Rijssen Vooruit wederom een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan hekkensluiter MVV’69 uit Marle, aanvang 14.30 uur.

Ga terug...