Magere zege voor sterker Blauw Wit '66 - Radio 350
Nu op Radio 350
13:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Die Schlagerparade
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Magere zege voor sterker Blauw Wit '66

Geplaatst op: 30-11-2015 |

Blauw Wit heeft zaterdag tegen Sportlust Glanerbrug de uitwedstrijd met een 0-1 zege kunnen afsluiten. Na een gelijke stand met de rust namen de Holtenaren kort daarna de leiding en stonden die niet meer af. Naar het wedstrijdbeeld hadden de bezoekers een ruimere overwinning moeten boeken.

Trainer Bram Freie had wat moeten aanpassen in de opstelling. Arian Vorkink was niet beschikbaar en Remco Stam had op de training een enkelblessure opgelopen. Jacco van Alst verving hem prima als linksachter. Blauw Wit begon sterk aan de wedstrijd tegen de hekkensluiter uit Glanerbrug. Al na zeven minuten bereikte een dieptepass van Gijs Klein Nagelvoort de goed vrijgelopen Thomas Nijkamp maar zijn ziedende schot eindigde op de vuisten van de doelman. De Holtenaren bleven sterker en creëerden ook de kansen maar de afronding van de kansen liet te wensen over. Aan de andere kant kwam keeper William Kolkman geen enkele keer in de problemen. Zijn achterhoede, onder leiding van libero Djowin Meijerink, had een goed oog voor de schaarse uitvallen zodat kersverse pappa Kolkman zelden in actie hoefde te komen. In de 36e minuut werd Kay Schuppert de diepte ingestuurd en kon alleen op doelman Remon Veenstra af. Deze zag geen andere oplossing dan hem op de rand van de zestien te torpederen. Een rode kaart voor de keeper was het gevolg. Spits Ramon Oosterhof trok de handschoenen aan. De toegekende vrije trap werd door hem fenomenaal gestopt en ook verderop zou hij zich diverse malen positief onderscheiden. Pas in de 41e minuut kwam het Blauw Wit doel voor het eerst echt in gevaar. Een vrije trap van Sportlust werd slecht beoordeeld maar gelukkig redde de keeper. Vlak voor rust leek Blauw Wit alsnog op voorsprong te komen maar het schot van Kay Schuppert ging rakelings over. Ruststand 0-0.

Na de pauze verving Paul Kuipers Kay Schuppert terwijl Nick Dijkink zijn naamgenoot Stephan, die licht aangeslagen was na de 1e helft, kwam aflossen. Blauw wit had duidelijk opdracht gekregen eindelijk afstand te nemen van de duidelijk minder voetballende tegenstander. En binnen vijf minuten was het raak. Na een diepe bal op Thomas gaf deze een voorzet bij de tweede paal waar Paul Kuipers in tweede instantie de bal tegen de touwen schoot 0-1. Maar verder doordrukken bleef ook nu uit. In de 54e minuut schoot Roy Schuppert, die een goede wedstrijd speelde, na een scrimmage de bal over het Sportlust doel. De tweede helft ontpopte zich als een kopie van de eerste. Een (veel) beter Blauw Wit '66 op het middenveld maar te traag in de voortzetting of verkeerde keuzes zorgden er steeds voor dat geen 100% kansen gecreëerd werden. In de 72e minuut bracht Freie een extra spits in de persoon van Jordy Kamphuis die Roy Schuppert verving. De Holtenaren moesten, door de kleine voorsprong, achterin attent blijven op een onverwachte uitval van de thuisclub. Maar de kansen waren aan de andere kant. In de 80e minuut een kopie van de aanval waar de goal uit viel. Opnieuw een voorzet van Thomas op Paul. Maar de invaller-doelman toonde zijn klasse en stopte het schot met verve. Nadat in de 83e minuut Dennis Bolink, alleen voor de keeper, de bal ook niet langs de doelman kreeg was de koek op. Bij een snel invallende duisternis en koud weer floot scheidsrechter Wolterink na 92 minuten af. De Holtenaren hadden drie punten ‘in the pocket’ maar de uitslag had (veel) hoger moeten zijn.

Blauw Wit '66: William Kolkman; Stephan Dijkink (46. Nick Dijkink), Djowin Meijerink, Gijs Klein Nagelvoort, Jacco van Alst; Edwin Bolink, Kay Schuppert(46.Paul Kuipers), Dennis Bolink, Bart Bulsink; Roy Schuppert(72.Jordy Kamphuis) en Thomas Nijkamp.

Ga terug...