Derde winst op rij voor R.K.S.V. - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 16:00 uur
Samen Zijn
Playing
Straks
16:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Derde winst op rij voor R.K.S.V.

Geplaatst op: 30-11-2015 |

Waar wij dit seizoen het geluk nog niet mee hebben gehad, mochten we nu niet klagen dat we de punten meenamen uit Kloosterhaar. De thuisploeg had minimaal een punt verdiend en kreeg te weinig met de 2-3 uitslag. Paal, lat, onze doelman en de falende spitsen van Kloosterhaar waren ons goed gezind. Zodoende won R.K.S.V. voor de derde maal op rij en steeg het een plaats op de ranglijst.

Wim Oosthoek, John Loohuis, Sander Bruins, Tycho Descamps, Jonathan Hardeman, Joop Meysen en aanvoerder Ruud Slagman waren afwezig. Desondanks gingen we met 14 man op pad om onze goede reeks voort te zetten. De start van de wedstrijd was voor R.K.S.V., maar de eerste kans viel te noteren binnen het kwartier voor Kloosterhaar als de rechtsbuiten na slordig balverlies van Jurgen Siemerink door kon lopen. Binnen de zestien meter haalde hij uit, maar doelman Patriz Loohuis keerde knap de inzet. De wedstrijd was niet best van beide kanten op een zeer slecht en moeilijk bespeelbaar veld. Na ruim een half uur werd na goed doorjagen de score geopend door R.K.S.V. Het is Jurgen Siemerink die zichzelf de kans schonk en vrij voor de keeper de bal laag tegen het net schoof. Vlak hierna werd Gertjan Wilbers op de rand van de zestien meter neergehaald en schoot Ronald Brinkman de vrije trap bijna binnen. De keeper redde ten kostte van een corner, waarna ook Kloosterhaar enkele corners kreeg. Er leek niets aan de hand voor de Rijssenaren totdat diep in blessuretijd de linkerkant los lag en de bal gemakkelijk voorgegeven kon worden bij de tweede paal. Daar stond Stan Ravenhorst vrij om de bal simpel binnen te tikken, stand 1-1 bij rust.

Na rust schoot Kloosterhaar uit de startblokken, een grote kans bij de tweede paal werd maar net voorlangs geschoven. Direct hierna veroverde Ronald Brinkman de bal, stuurde Anton Acis weg en die gaf een steekpass op Gertjan Wilbers. Alleen voor de keeper werd de bal net als bij de 0-1 met links onder de keeper doorgeschoven en stond het 1-2. Slechts twee minuten later scoorde Gertjan Wilbers zijn tweede doelpunt van de middag. Gerald ten Hove ging zijn man voorbij en vond Anton Acis binnen de zestien meter, die gaf zijn tweede assist op Gertjan Wilbers en de bal werd hoog in het doel geplaatst. Een 1-3 voorsprong voor de Rijssenaren waar Kloosterhaar na rust de betere ploeg was en zelfs de paal en lat raakte. Met nog 25 minuten te voetballen werd de aansluitingstreffer toch gevonden en stond het 2-3. Mark Boshove kan ongehinderd binnen schieten bij de tweede paal, waar de bal eigenlijk weggewerkt had moeten worden door de verdediger. Kloosterhaar was de hele wedstrijd al bezig met de scheidsrechter, kreeg enkele onnodige gele kaarten voor commentaar en haalde zichzelf uit het spel. Met drie wissels aan beide zijden, enkele kansjes en een doodschop van de aanvoerder van Kloosterhaar (wat slechts geel opleverde van de verder prima fluitende scheidsrechter Steen) bleef het bij 2-3. Een zwaar bevochten zege waardoor R.K.S.V. op de ranglijst boven Kloosterhaar kwam te staan, maar nog steeds te laag staat.

Met 13 punten na 11 wedstrijden staan we twee na laatste, het is zaak om de volgende wedstrijd tegen Achilles Enschede wederom te winnen. Deze tegenstander staat gedeeld zevende met slechts één punt meer dan R.K.S.V. waardoor de winnaar komend weekend goede zaken doet. Achilles verloor de laatste twee wedstrijden, hopelijk kan R.K.S.V. de zegereeks voort zetten en richting de middenmoot stijgen.

Kloosterhaar - R.K.S.V. 2-3 (1-1)
36. Siemerink (0-1)
45+2. Ravenhorst (1-1)
50. Wilbers (1-2)
52. Wilbers (1-3)
64. Boshove (2-3)

Opstelling R.K.S.V.:
Patriz Loohuis, Mitchell Troost, Luen Mensink, Berjan de Wilde (77. Jonathan Acis), Jurgen Siemerink, Dave Loohuis, Gerald ten Hove (C), Adrian Kwintenberg (84. Tijs Blokhorst), Anton Acis (71. Marthijn Schottert), Ronald Brinkman en Gertjan Wilbers.

Ga terug...