Serious Request Sponsorloop door Reggesteynleerlingen W. de Clercq - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Playing
Straks
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Serious Request Sponsorloop door Reggesteynleerlingen W. de Clercq

Geplaatst op: 04-12-2015 |

Donderdag 10 december organiseert een groepje van zeven leerlingen van tweedejaarsleerlingen van Reggesteyn, vestiging W. de Clercqstraat, voor hun medeleerlingen een sponsorloop. De loop vindt plaats in het kader van het vak Mens & Beroep. Het geld dat de leerlingen hiermee ophalen, gaat naar kinderen in oorlogs- en conflictgebieden: kinderen en jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling.

De Reggesteynleerlingen sluiten hiermee aan bij het thema van de actie van Serious Request die dicht bij henzelf ligt. Ook deze vmbo-ers maken deel uit van de toekomstige generatie. Met de sponsoractie dragen ze hun eigen steentje bij. De jongeren krijgen met het geld van de opbrengst een opleiding, vaktraining en een basis waarmee zij in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Hierdoor krijgen jongeren de kans zich ontwikkelen en bij te dragen aan de toekomst van hun omgeving.

De organiserende leerlingen, Lizzy, Mike, Levi, Tycho, Amber, Aurelia, Juliet en Aniek, zijn vooraf naar de klassen op hun vestiging gegaan om de loop en de sponsorcampagne toe te lichten. Zij houden hun sponsorloop op de evenementenheide in Nijverdal, niet ver van de school. De lopers worden om 10.30 verwacht en gaan na een korte uitleg van start. Rond half één is het programma afgerond.

De loper met het beste uithoudingsvermogen, die de meeste rondjes loopt, ontvangt een beloning. Dat geldt ook voor degene die het meeste geld weet in te zamelen. Natuurlijk komt al het geld ten goede aan de actie van Serious Request.

De economieleerlingen zorgen goed voor hun deelnemers: na afloop is er wat te drinken en krijgt iedereen iets lekkers.

Ga terug...